Hulp uit onverwachte hoek behoedde Burnley voor blunder met Pieters

Reacties

Burnley is dinsdagavond behoed voor een blunder met Erik Pieters. De hulp kwam uit een opmerkelijke hoek: van de perschef van AFC Bournemouth. Inderdaad, de tegenstander tijdens het FA Cup-duel.

Hulp uit onverwachte hoek behoedde Burnley voor blunder met Pieters
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Pieters was door twee gele kaarten in de eerdere rondes van het bekertoernooi geschorst voor de wedstrijd in de vijfde ronde tegen Bournemouth, maar dat was Burnley ontgaan. De linksback stond aanvankelijk daardoor gewoon op het wedstrijdformulier als basisspeler. De 'administratieve fout' werd op tijd ontdekt, waardoor de ploeg van Sean Dyche ontsnapte aan een reglementaire nederlaag.

Na afloop verklapte Dyche dat Bournemouth zijn club te hulp schoot. De manager van Burnley bedankte de mensen bij de Championship-club daarvoor. 'Ze verdienen de credits voor dit beschaafde gebaar. We zijn er meteen mee aan de slag gegaan.' De regels aangaande schorsingen in het FA Cup-toernooi zijn dit seizoen veranderd. Daardoor hadden ze bij Burnley over de schorsing van Pieters heengekeken.

Jonathan Woodgate, interim-manager bij Bournemouth, sprak eveneens zijn lof uit voor de handelwijze van zijn perschef. 'We willen allemaal een eerlijke sport, dus dit is heel belangrijk. Volgens mij was het onze perschef Antony die het doorgaf. Het is een mooi gebaar van sportiviteit', aldus de manager van Bournemouth, dat zich uiteindelijk op het veld plaatste voor de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.