Huistra nieuwe interim-bondscoach Indonesië

Reacties

Pieter Huistra is aangesteld als interim-bondscoach van Indonesië. De voormalige trainer van FC Groningen was al technisch directeur bij de nationale bond van het land.

Huistra nieuwe interim-bondscoach Indonesië

Huistra, die in december 2014 aan de slag ging in Indonesië, zal de honneurs waarnemen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Taiwan (11 juni) en Irak (16 juni). Na die twee duels voor het WK 2018 in Rusland zal worden geëvalueerd of hij langer doorgaat.

'Ik wil alle burgers van Indonesië tonen dat ze trots kunnen zijn op het nationale voetbalelftal', laat de keuzeheer optekenen op de website van de nationale voetbalbond. Indonesië zit in een WK-kwalificatiepoule met Taiwan, Irak, Thailand en Vietnam. De nummers één en de vier beste nummers twee plaatsen zich direct voor de volgende ronde van het kwalificatietoernooi.

Met de aanstelling van de Fries is hij al de vijfde Nederlandse bondscoach van het land. Wim Rijsbergen (2011/12), Henk Wullems (1996/97), Frans van Balkom (1978/79) en Wiel Coerver (1975/76) gingen hem voor.

Het is nog niet zeker of Indonesië de twee kwalificatiewedstrijden mag afwerken. De FIFA dreigt het land met een schorsing, omdat het ministerie van Sport de nationale bond op non-actief heeft gesteld vanwege het niet-ingrijpen bij vermeende illegale activiteiten van clubs. De FIFA heeft de regering tot 29 mei de tijd gegeven dit ongedaan te maken. De wereldvoetbalbond wil geen politieke inmenging in de nationale voetbalbonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.