Huilende Abelardo weigert miljoenen na ontslag

Reacties

Abelardo heeft na zijn ontslag als trainer van Sporting Gijón een groots gebaar gemaakt. Terwijl de tranen over zijn wangen biggelden, weigerde hij een afkoopsom van liefst vier miljoen euro.

Huilende Abelardo weigert miljoenen na ontslag

Op dat bedrag had de ex-speler van Barcelona recht nadat Sporting zijn tot 2020 doorlopende contract had verscheurd. Tijdens een emotionele persconferentie maakte de voormalige verdediger echter bekend dat hij dat geld niet wil hebben.

'Er zijn belangrijkere dingen in het leven, zoals de loyaliteit richting mijn club', zei Abelardo. De 46-jarige trainer werd geboren in Gijón en kende als speler zijn doorbraak bij Sporting. Tussen 1989 en 1994 speelde hij bijna tweehonderd duels voor de club, waarna hij overstapte naar Barcelona. In 2014 keerde hij als hoofdtrainer terug bij Sporting, nadat hij al twee jaar het tweede elftal onder zijn hoede had gehad.

'Ik huil voor de fans en de club waar ik zo verschrikkelijk veel van houd', vervolgde Abelardo, die zijn geliefde club achterlaat op de achttiende plaats van de Primera División. 'Als supporter van Sporting vind ik dat ik het niet kan maken om een afkoopsom op te strijken. De slechte resultaten zijn mijn fout, niet die van de spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.