Hughes moet Hoedt en Southampton van degradatie redden

Reacties

Southampton heeft woensdagavond Mark Hughes aangesteld als nieuwe manager. De 54-jarige Welshman is bij de club van Wesley Hoedt de opvolger van Mauricio Pellegrino, die maandagavond werd ontslagen.

Hughes moet Hoedt en Southampton van degradatie redden

Pellegrino begon het seizoen nog redelijk, maar won slechts één van zijn laatste zeventien Premier League-duels met Southampton. Maandag trok de club zijn conclusies en werd de Argentijn samen met zijn staf op straat gezet. De clubleiding gaf toen al aan dat er zo spoedig mogelijk een opvolger gepresenteerd zou worden.

Die is nu gevonden in Hughes. De Welshman stond de afgelopen 4,5 jaar langs de lijn bij Stoke City, maar werd op 6 januari van dit kalenderjaar ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. 'Het doel is om ervoor te zorgen dat Southampton ook volgend seizoen een Premier League-club is', zegt Hughes op de clubsite van The Saints. 'Ik weet wat ervoor nodig is om wedstrijden te winnen in deze competitie.'

Hughes tekende een contract tot en met het einde van het seizoen bij Southampton, dat voorlopig met één punt boven de degradatiezone de zeventiende plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.