Southampton vreest degradatie en ontslaat Pellegrino

Reacties

Southampton heeft manager Mauricio Pellegrino ontslagen. De Argentijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van The Saints.

Southampton vreest degradatie en ontslaat Pellegrino

Pellegrino (46) volgde afgelopen zomer Claude Puel op als hoofdtrainer van Southampton en kende een redelijke start. De afgelopen maanden kwam de klad er echter in. Southampton won slechts één van zijn laatste zeventien Premier League-duels. Afgelopen zaterdag werd er kansloos met 3-0 verloren bij Newcastle United.

Die nederlaag blijkt Pellegrino fataal te zijn geworden. The Saints bevinden zich op een teleurstellende zeventiende plaats, slechts één punt boven de degradatiestreep. Southampton zit wel nog in de strijd om de FA Cup. Wigan Athletic is komende zondag de tegenstander in de kwartfinale.

Pellegrino, die in Europa eerder werkte bij Alavés, had bij Southampton een contract tot medio 2020. Southampton laat in een statement weten zo spoedig mogelijk een opvolger te willen presenteren.

Resterend programma Southampton in de Premier League:

31 maartWest Ham - Southampton
9 aprilArsenal - Southampton
14 aprilSouthampton - Chelsea
21 aprilLeicester City - Southampton
28 aprilSouthampton - Bournemouth
5 meiEverton - Southampton
13 meiSouthampton - Manchester City
 Swansea City - Southampton

Het duel met Swansea City moet nog worden ingedeeld. Dat duel stond voor komend weekend op het programma, maar dan komt Southampton in actie in het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.