Huddersfield Town voltooit recordtransfer voor City-speler

Reacties

Huddersfield Town heeft de transfer van Aaron Mooy afgerond. De 26-jarige middenvelder komt over van Manchester City en mag zich de duurste Huddersfield-speler ooit noemen.

Huddersfield Town voltooit recordtransfer voor City-speler

De Premier League-promovendus betaalt namelijk ruim negen miljoen voor Mooy. De transfersom kan door enkele bonussen oplopen tot bijna elfenhalf miljoen euro.

Mooy speelde het voorbije seizoen al op huurbasis bij Huddersfield, dat in de finale van de play-offs in het Championship te sterk was voor het Reading van Jaap Stam. Als spelverdeler en reguliere basiskracht had de 26-jarige Australiër een groot aandeel in de promotie.

Nederlandse link
De in Sydney geboren Mooy legde een ongebruikelijke weg af naar de top. De zoon van een Nederlandse moeder en Duitse vader vertrok in zijn jeugd naar Bolton Wanderers en brak daar nooit door. Via het Schotse St. Mirren belandde hij bij Western Sydney, waarna een overstap naar Melbourne City volgde. Onder leiding van John van 't Schip speelde hij zich daar in de kijker van Manchester City.

In de zomer van 2016 maakte Mooy de overstap binnen de City Football Group. Zowel Manchester City als Melbourne City maakt deel uit van het collectief dat in handen is van investeerders uit Abu Dhabi. Huddersfield versterkte zich eerder al met Laurent Delpoitre van FC Porto. De Belgische aanvaller kwam voor vijf miljoen euro over van FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.