HSV terug in titelstrijd na flater Bayern München

Bayern München heeft de nakende landstitel op de tocht gezet door te verliezen bij hekkensluiter Energie Cottbus. HSV naderde tot vijf punten, terwijl Werder Bremen zondag het gat tot de koploper kan verkleinen tot vier punten. Arnold Bruggink scoorde voor Hannover 96.

HSV terug in titelstrijd na flater Bayern München

Energie Cottbus-Bayern München 2-0Bayern had opmerkelijk genoeg geen antwoord op het onstuimige begin van Cottbus. De hekkensluiter trok moedig ten aanval en werd voor die instelling beloond. Stiven Rivic toonde zich dreigend op de rechterflank en zijn acties vormden de inleiding tot de twee doelpunten.

Bij de 1-0 bezorgde Rivic de bal bij Ervin Skela, die op zijn beurt Branko Jelic in stelling bracht. De Servische spits drukte af voor 1-0 en was ook de maker van de 2-0, ditmaal rechtstreeks op aangeven van Rivic.

Bayern, dat aantrad zonder de geschorste Mark van Bommel, had tussen de twee goals van de thuisploeg de ideale mogelijkheid laten liggen om gelijk te komen. Franck Ribéry miste een strafschop.

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-0HSV was voor eigen publiek duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er lange tijd niet in het overwicht in doelpunten uit te drukken. David Jarolim en Piotr Trochowski raakten in de eerste helft de paal, terwijl ook Rafael van der Vaart een goede kans onbenut liet.

Paolo Guerrero brak na ruim een uur spelen alsnog de ban. Op aangeven van Ivica Olic opende de Peruaan met de binnenkant van zijn rechterschoen de score. HSV kwam vervolgens nauwelijks meer in problemen. Naast Van der Vaart begonnen ook Nigel de Jong en Joris Mathijsen (foto) in de basis.

VfL Bochum-VfB Stuttgart 1-1Regerend kampioen Stuttgart liep weer tegen puntenverlies aan. In Bochum moesten de gasten een 1-0 achterstand ongedaan maken. Christoph Dabrowski had de thuisclub op voorsprong gezet. Vlak na rust profiteerde Thomas Hitzlsperger van voorbereidend werk van Ciprian Marica: 1-1. Door het gelijkspel lijkt Stuttgart geen aanspraak meer te kunnen maken op Champions League-voetbal.

Karlsruher SC-Eintracht Frankfurt 0-1Eintracht Frankfurt hield de kansen op Europees voetbal in stand door te winnen bij concurrent Karlsruher SC. De gasten waren ook wel iets beter, maar de winnende goal kwam ietwat gelukkig tot stand. Andreas Görlitz verdedigde slecht uit namens de thuisclub, waarna Michael Fink eenvoudig kon scoren op aangeven van Markus Weissenberger.

Hannover 96-Arminia Bielefeld 2-2Vier goals in Hannover, eerlijk verdeeld over de thuisclub en de gasten uit Bielefeld. Het tegen degradatie knokkende Arminia kwam twee keer op voorsprong, maar Hannover maakte telkens gelijk. De 1-1 was van Arnold Bruggink, die met links uit de draai raak schoot. Na de 1-2 (kopbal Christian Eigler) was het Jiri Stajner die het evenwicht herstelde. Hannover blijft met de puntendeling in de middenmoot, Arminia zakt een plaatsje door de winst van Cottbus.

Hansa Rostock-Hertha BSC 0-0Hansa en Hertha probeerden het wel, maar verheffend was het allemaal niet. De gasten uit Berlijn begonnen beter en kregen een goede kans in de persoon van Solomon Okoronkwo. De Nigeriaan raakte van dichtbij de paal. Hansa sloeg terug met een afgekeurd doelpunt van Enrico Kern. Veel meer viel er niet te beleven.

Bekijk hier al onze video's