Howard vindt het na 800 duels niet genoeg en gaat tóch door

Reacties

Enkele maanden na zijn pensioen komt keeper Tim Howard terug op zijn beslissing om te stoppen met voetbal. De veertigjarige keert terug onder de lat bij Amerikaanse tweedeklasser Memphis 901 FC, waar hij ook sportief directeur is.

Howard vindt het na 800 duels niet genoeg en gaat tóch door
© Pro Shots

Howard maakte al in 1997 zijn debuut in het profvoetbal en sloot vorig jaar zijn carrière af in de Major League Soccer bij Colorado Rapids. De doelman verruilde het keeperstenue voor een maatpak en werd directeur in Memphis, maar het ging toch kriebelen, zo geeft de 121-voudig international aan.

'Sinds mijn pensioen is mijn obsessie met voetbal alleen maar gegroeid. Het verlangen naar winnen is mijn drijfveer. Ik hou ervan om te spelen en te strijden, ik ben blij dat ik hier de kans krijg.' Howard is vastbesloten om een prijs toe te voegen aan zijn indrukwekkend cv, hij hoopt kampioen te worden met Memphis 901. Dat zou de goalie niet slecht uitkomen, hij is immers ook aandeelhouder van de club. Het wordt overigens wel een zware opgave, Memphis 901 werd vorig jaar vijftiende van de achttien clubs die meespeelden in de Conference van het USL Championship.

Howard speelde in het verleden voor Manchester United en Everton, voor die clubs kwam hij tot 399 duels in de Premier League. Inclusief bijna tweehonderd duels in eigen land, ruim honderd interlands voor de Verenigde Staten een handjevol duels in Europa en de Engelse bekertoernooien is Howard de grens van achthonderd officiële wedstrijden al gepasseerd.

Spelersprofiel

T. Howard


Geboortedatum:
6 maart 1979
Leeftijd:
45
Geboorteplaats:
North Brunswick
Nationaliteit
Verenigde Staten
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
95 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer T. Howard
Meer over T. Howard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.