Horrortackle levert Rodríguez vijf duels schorsing op

Reacties

De Duitse voetbalbond heeft FSV Mainz-middenvelder José Rodríguez een schorsing van vijf duels opgelegd naar aanleiding van zijn kiezelharde tackle in het uitduel met FC Augsburg (1-3).

Horrortackle levert Rodríguez vijf duels schorsing op

De Spanjaard kwam zondagmiddag in de 86ste minuut in het veld, maar speelde de wedstrijd niet uit. In de blessuretijd vloog hij namelijk in op de knieën van Augsburg-middenvelder Dominik Kohr, hetgeen hem op een directe rode kaart kwam te staan. De roekeloze charge van Rodríguez leidde tot veel woede bij de Augsburg-spelers, met name aanvoerder Paul Verhaegh was erg boos.

Rodríguez heeft na afloop van het duel zijn excuses aangeboden aan Kohr, die het veld per brancard moest verlaten. De 22-jarige Duitser liep bij de vliegende tackle een open wond van veertien centimeter op, maar kwam er zonder kniebreuk vanaf, waardoor hij 'slechts' enkele weken uit de roulatie is.

De Duitse voetbalbond DFB heeft nu besloten Rodríguez naast een schorsing van vijf duels ook een geldboete van 10.000 euro op te leggen. De 21-jarige voormalig speler van onder meer Galatasaray en Deportivo la Coruña mist daardoor de duels met Werder Bremen, Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg, SV Darmstadt 98 en Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.