Misère Schalke 04 duurt voort, FC Augsburg krijgt klop

Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04 hebben ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. In Berlijn was het nog foutloze Hertha BSC te sterk. FC Augsburg verloor van FSV Mainz 05.

Hertha BSC - Schalke 04 2-0
Huntelaar keerde terug in de basis. In het Europa League-duel met Nice (0-1 zege) van afgelopen donderdag ontbrak hij nog met een lichte hersenschudding. Die liep hij vorige week vrijdag op in het Bundesliga-duel met Bayern München (0-2 verlies). Voor rust zorgde de 33-jarige spits niet voor gevaar. Zijn ploeg had toen wél het beste van het spel, zonder echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft dicteerde Schalke opnieuw, maar het ontbrak de bezoekers uit Gelsenkirchen aan nauwkeurigheid in de afronding. In de 64ste minuut kwam Hertha BSC uit het niets op voorsprong. Na slecht uitverdedigen schoot Mitchell Weiser de bal hard in het dak van het doel: 1-0. Op aangeven van Weiser verdubbelde Valentin Stocker een kwartier voor tijd de marge. Een klap die Schalke niet meer te boven kwam.

Na drie speelronden staat Schalke puntloos voorlaatste, boven Werder Bremen dat een slechter doelsaldo heeft. Hertha BSC doet het een stuk beter en is samen met Bayern München zonder puntenverlies.

FC Augsburg - FSV Mainz 05 1-3
Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw kenden geen succesvolle zondag. In eigen huis verloren zij met FC Augsburg met 1-3 van FSV Mainz 05. Al na zeven minuten namen de bezoekers de leiding via Jhon Córdoba. In de 73ste minuut zorgde Konstantinos Stafylidis voor de gelijkmaker, maar door late treffers van Yunus Malli en Yoshinori Muto pakte Mainz de zege.

Gouweleeuw kreeg een gele kaart en speelde, net als Verhaegh, de hele wedstrijd. José Rodríguez maakte vijf minuten voor tijd zijn debuut bij de bezoekers. In blessuretijd kreeg hij een rode kaart na een harde overtreding op het scheenbeen van opponent Dominik Kohr. Op de ranglijst zakte FC Augsburg naar plaats dertien, met drie punten uit evenveel wedstrijden. Mainz is de nummer negen met vier punten.