Hoofdrolspeler Luis Pedro: 'De avond begon nog zo mooi'

Reacties

NAC Breda-verdediger Luis Pedro zal het duel van maandagavond met FC Eindhoven (3-1 zege) niet snel vergeten. Na acht minuten had hij twee keer gescoord, maar door een rode kaart haalde hij het einde van de wedstrijd niet.

Hoofdrolspeler Luis Pedro: 'De avond begon nog zo mooi'

Luis Pedro vertelt op de NAC-site gemengde gevoelens over te houden aan de ontmoeting met FC Eindhoven.
'We hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar laten dan de concentratie wat glippen. Daar volgt ook de penalty uit. Ik ontneem de scoringskans en krijg rood. De avond begon nog zo mooi: ik heb nog nooit twee keer gescoord.' Met tien man verdedigde NAC de 3-1 voorsprong na de rake strafschop met succes.

De rode kaart voor Pedro mocht voor trainer Marinus Dijkhuizen de pret niet drukken. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, dan hebben we grote stappen gemaakt.' Door de zege neemt NAC direct afstand van nummer vijf FC Eindhoven en houdt het koploper Sparta Rotterdam enigszins in het vizier. De voorsprong van de lijstaanvoerder op nummer drie NAC bedraagt negen verliespunten.

Het optreden tegen de Eindhovenaren stemt Dijkhuizen tevreden. 'We hadden afgesproken dat we flink gas gingen geven vanaf de start. Ze snel onder druk zetten, niet in hun spel laten komen en zelf het tempo hooghouden.' Dat Luis Pedro twee keer uit een hoekschop scoorde, is volgens de opvolger van Robert Maaskant allerminst toeval. 'De speerpunten lagen ook op corners, het scherp nemen daarvan. We hebben op die varianten getraind.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.