Hoofdrollen Stekelenburg en Martina bij oefenduel Everton

Reacties

Everton heeft het verblijf in de Lage Landen afgesloten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij RC Genk. Wayne Rooney was wederom trefzeker, Cuco Martina en Maarten Stekelenburg stonden in defensief opzicht in de schijnwerpers.

Hoofdrollen Stekelenburg en Martina bij oefenduel Everton

Na het trainingskamp in Nederland, waar Everton met 0-3 won van FC Twente, togen de Engelsen naar het zuiden voor het duel met Genk. Jordan Pickford en Sandro Ramรญrez maakten beiden hun officieuze debuut voor Everton. Aanwinsten Michael Keane, Davy Klaassen en Rooney kregen ook een basisplek van Ronald Koeman. Daardoor nam van de nieuwkomers alleen Martina bij de aftrap plaats op de bank.

Klaassen speelde op nummer 10, waardoor Rooney hangend vanaf links opereerde. Laatstgenoemde brak vlak voor rust de ban met zijn tweede goal sinds zijn terugkeer op het oude nest. Rooney schoot bij de tweede paal binnen uit een voorzet van Sandro.

Bij de hervatting maakte  Martina zijn tweede opwachting in het Everton-shirt. Al snel kopte hij de bal ongelukkig in de voeten van Mbwana Samatta, die de eveneens ingevallen Maarten Stekelenburg klopte. Twee minuten later behoedde de doelman zijn ploeg zelfs voor een achterstand met een superieure save op een harde kopbal van Samatta. Hoewel het elftal van Koeman nog aandrong voor de 1-2, viel die niet meer.

Het treffen met Genk was de laatste oefenwedstrijd van The Toffees voor het thuisduel in de derde voorronde van de Europa League tegen het Slowaakse MFK Ruzomberok, dat voor komende donderdag op het programma staat.

Komende week is op PRO en in het blad een uitgebreide reportage te lezen van het trainingskamp van de Britten in De Lutte. Hier alvast een voorproefje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.