Hoofdrol voor ex-Eagle bij sensationele ontknoping in Turkije

Turkije vergaarde op het EK 2008 roem door steevast op het allerlaatste moment te scoren. Bijna vijftien jaar later was het zaterdag ook in de eigen competitie raak: twee doelpunten heel diep in blessuretijd leverden Basaksehir een buitengewoon late overwinning op.

Kasımpaşa
Kasımpaşa
1 - 3
İstanbul Başakşehir

In het Süper Lig-duel op bezoek bij Kasimpasa leek de club uit de metropool gevoelig puntenverlies te lijden in de titelrace. Ook het inbrengen van vedette Mesut Özil bracht geen soelaas: na 99 minuten stond het nog altijd 1-1. Het venijn bleek, zoals zo vaak in het voetbal, in de staart te zitten: de punten gingen mee naar Istanbul.

In de achtste minuut van de blessuretijd kreeg Basaksehir een penalty, die een minuut later door voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç werd omgezet in de bevrijdende 1-2. Twee minuten later, toen de klok al over de honderd minuten was gegaan, deed Patryk Szysz er voor de zekerheid nog een doelpuntje bij: 1-3.

Met de driepunter houdt Basaksehir de druk erop bij de twee ploegen die in het klassement nog boven hen staan, hun illustere stadsgenoten Fenerbahçe en Galatasaray. Basaksehir heeft nu één punt minder dan Fener en vijf stuks achterstand op Gala. Beide ploegen komen deze speelronde nog wel in actie, waardoor ze hun voorsprong dus weer kunnen vergroten.