Home Alone met Ronaldo, auto van Cruijff wordt verloot

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Home Alone met Ronaldo, auto van Cruijff wordt verloot

• Mocht je willen weten hoe de film 'Home Alone' eruit ziet met Cristiano Ronaldo in de hoofdrol, dan weet je het nu.

• De liefhebber die altijd al in de Citroën SM van Johan Cruijff heeft willen rijden, kan nu zijn slag slaan. De auto uit 1972 wordt namelijk verloot. Uitgeverij Nieuw Amsterdam veilt honderd boekenboxen van het boek 'Johan Cruijff-Mijn Verhaal'. Vijf van die bezitters van zo'n box maken kans om de Citroën te winnen.

Johan Cruijff in zijn jonge jaren voor zijn Citroën SM.
Johan Cruijff in zijn jonge jaren voor zijn Citroën SM.

• De meeste voetballiefhebbers gebruiken een papiertje of een krijtbord om hun favoriete elftal op te noteren. Deze Oranje-fan in Georgië heeft een originele plek gevonden om dat te doen:

• Adidas heeft de wedstrijdbal voor de Confederations Cup van 2017 gepresenteerd. De witte bal met rode patronen heet 'Krasava', een Russisch woord dat wordt gebruikt om een mooie teamprestatie vol creativiteit en flair aan te geven.

'We moeten winnen. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen talent. Ervaring is nu belangrijk en daarom zou ik kiezen voor Nicolai Jørgensen.'
Frank Arnesen is lyrisch over Kasper Dolberg, maar zou in de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag  tegen Kazachstan niet kiezen voor de Ajax-spits. Het talent heeft de Deen zeker, zei de oud-speler van onder andere Ajax en PSV tegen Tipsbladet. 'Ik vind Dolberg een complete voetballer. Hij is technisch, sterk en kan met zowel links als rechts goed schieten. Ook zijn aanname is geweldig en zijn neusje voor de goal is een aangeboren talent.'

• Ook de fans van Schotland wagen zich aan de Mannequin Challenge terwijl ze in de trein naar Engeland zitten.

Daley Blind kan zondag tegen Luxemburg zijn 42ste interland afwerken. Een getal dat op het eerste oog niet zo bijzonder lijkt. Maar in het geval van de verdediger van Manchester United is dat anders. Met speelminuten in het  WK-kwalificatieduel evenaart hij immers zijn vader, de huidige bondscoach. Danny Blind bleef in dienst van Oranje op 42 caps steken. 'Pas al ik hem heb ingehaald, zal ik hem ermee pesten', stelde Blind junior met een knipoog in De Telegraaf. De linkspoot kan dan in ieder geval aanvoeren dat hij maar een kleine vier jaar nodig had voor 42 wedstrijden en zijn vader tien.

Iliass Bel Hassani heeft zijn excuses aangeboden aan de AZ-supporters. De middenvelder van de Alkmaarse club werd op de foto vastgelegd toen hij bij een potje zaalvoetbal een Ajax-shirt droeg. Die foto belandde op social media en schoot bij enkele supporters het verkeerde keelgat in. 'Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het kwaad zou kunnen', vertelde Bel Hassani over het tricot dat hij na het duel met Ajax geruild had met Hakim Ziyech. 'Totdat ik de volgende dag al die reacties zag op Twitter. Terwijl ik niets met Ajax heb. Als Rotterdammer heb ik eerder iets met Feyenoord.' De middenvelder, die zelf een gesprek met de clubleiding aanvroeg om toelichting te geven, snapt dat er mogelijk gevolgen komen. 'Ik weet inmiddels dat het net zo gevoelig ligt als tussen mijn vorige club Heracles en Twente. Daarom snap ik de woede van de supporters goed, omdat de liefde voor hun club zo diep zit. Ik accepteer het ook als ik de volgende wedstrijd door ze word uitgefloten.' (Noordhollands Dagblad)

'Wij moeten toegang krijgen om een MRI-scan te maken.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger vertrouwt de boel niet. Sterspeler Alexis Sánchez, dit seizoen tot nu toe uitermate op dreef, kampt met een spierblessure. Toch reisde hij af voor internationale verplichtingen met Chili, dat hem tegen Colombia (0-0) nog wel aan de kant hield. Wenger weet hoe de aanvallende middenvelder, die dit seizoen als spits acteert, in elkaar zit. 'We moeten hem beschermen, want hij wil altijd alles spelen. En om te zorgen dat er geen verkeerd besluit genomen wordt, zouden wij mee moeten kunnen kijken.'

• Gernot Rohr heeft uitgehaald naar Chelsea-manager Antonio Conte. De bondscoach van Nigeria vindt het maar raar dat middenvelder John Obi Mikel niet aan de bak komt bij de Londenaren. De Nigeriaanse keuzeheer denkt wel te weten hoe dat komt. 'Hij speelt niet omdat hij ervoor koos deze zomer de eer van zijn land te verdedigen op de Olympische Spelen. Dat is de straf die Conte hem heeft opgelegd', aldus Rohr, die benadrukte dat Conte niet wilde dat Mikel zou deelnemen aan het toernooi.

'Ik kan er wel om lachen.'
• Aan het woord is Jan-Arie van der Heijden, die terugkijkt op de voorbije weken waarin hij af en toe verraste door zijn trukendoos open te trekken. De Feyenoord-verdediger werd daardoor gekscherend Jan-Scharie genoemd. In gesprek met Feyenoord TV laat hij weten die bijnaam wel te kunnen waarderen.

'Hij was net Tarzan.'
• De Welshe middenvelder Joe Ledley bespreekt op de website van de FIFA zijn ploeggenoot Gareth Bale. Ledley, actief voor Crystal Palace, is uitermate lovend maar erkent dat de vedette  ook wel eens beetgenomen wordt. In de laatste WK-kwalificatie-interland tegen Georgië viel zijn haar uit zijn haarband. En dat heeft de Real Madrid-aanvaller geweten. 'Daar zijn we wel even over doorgegaan', vertelt Ledley met een knipoog.

'Ik ben geen honderd miljoen waard. Dat is niemand.'
• Marktconform of niet, Marco Verratti heeft niets met de enorme transferbedragen die tegenwoordig betaald worden. 'Ik lach om dat soort bedragen', vertelde de middenvelder van PSG.

• Over dergelijke transfersommen gesproken… Antoine Griezmann hoopt ooit ook in clubverband samen te spelen met Paul Pogba, met wie hij bij Frankrijk wel regelmatig in de kleedkamer zit. De beresterke middenvelder werd voor 105 miljoen getransfereerd afgelopen zomer. 'Ik vraag hem regelmatig naar Manchester United', vertelde de sterspeler van Atlético Madrid, die zich wel haastte erbij te zeggen dat van de geruchten over een transfer naar PSG of United voorlopig niets waar is. (Sky Sports)

• De spelers van Heracles Almelo gebruiken de interlandperiode om eens wat anders te doen. Er werd een fanatieke bokstraining afgewerkt.

Art Langeler is tegenwoordig bondscoach van Jong Oranje. Het hoofd jeugdpopleiding van PSV liet weten dat hij bij het bezoeken van de interland tussen het grote Oranje en België (1-1) nog even moest wennen aan zijn nieuwe privileges. 'Als bondscoach van Jong Oranje heb je natuurlijk geweldige kaarten, dus samen met de teammanager van het team parkeerden we op P1. In De Arena moet je dan altijd goed opletten, want de parkeerdekken zijn zo groot dat je je auto ook zo kwijt bent als je naar huis wilt.' (website PSV)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.