Hoge nood bij kampioen Inter: spelers weigeren maandsalarissen af te staan

Reacties

Internazionale werd aan het begin van deze maand kampioen van Italië, maar door financiële zorgen is het toch bijzonder onrustig bij de club. De spelers hebben volgens de Italiaanse media niet erg welwillend gereageerd op het verzoek om twee maandsalarissen in te leveren.

Hoge nood bij kampioen Inter: spelers weigeren maandsalarissen af te staan
© Pro Shots

Inter is in handen van het Chinese Suning Holdings Group, dat hard is geraakt door de coronacrisis. Door de acute problemen werd in februari al de stekker uit Jiangsu Suning getrokken. De Chinese kampioen werd door 'oncontroleerbare omstandigheden' niet ingeschreven voor dit seizoen.

De problemen hebben ook gevolgen voor Inter, dat na het binnenhalen van de Scudetto graag wil doorpakken. Geld voor versterkingen is er echter niet. Sterker nog: de nood is zo hoog, dat voorzitter Steven Zhang de spelers heeft gevraagd om af te zien van twee maandsalarissen. Volgens La Gazzetta dello Sport bespaart Inter op die manier 25 miljoen euro.

Het verzoek van Zhang is dinsdagochtend groot nieuws in de Italiaanse sportkranten. La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport en Tuttosport melden allemaal dat de spelers weigeren om twee maandsalarissen af te staan. Corriere della Sera heeft begrepen dat de onderhandelingen nog lopen en dat Zhang in de aankomende dagen met alle spelers individueel zal gaan praten.

Inter neemt het aankomende woensdag op tegen AS Roma. Hoofdtrainer Antonio Conte zou vooraf zoals gebruikelijk met de Italiaanse media praten, maar de persconferentie van Conte is afgelast. Voor de kampioen staan er nog drie competitiewedstrijden op het programma.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.