Hoge eisen Petrovic vertragen komst naar Vitesse

Michihirio Yasuda is tien dagen uit de roulatie met een enkelblessure. De verdediger van Vitesse klapte dinsdag door zijn enkel, maar nader onderzoek wees uit dat 23-jarige Japanner de competitiestart van de Arnhemmers niet hoeft te missen.

Hoge eisen Petrovic vertragen komst naar Vitesse

Of de Servische international (22) Radosav Petrovic bij het eerste competitieduel aanwezig is, valt nog te bezien. Hoewel Vitesse al snel een akkoord bereikte met zijn werkgever Partizan Belgrado, blijft overeenstemming met de speler en diens zaakwaarnemer voorlopig uit.

Technisch directeur Ted van Leeuwen bevestigt aan Voetbal International dat er nog geen akkoord is met de Serviër. 'In de categorie van dit soort spelers is dat wat lastiger. Het kan ook nog wel even duren. De ene keer denk ik dat het bijna rond is en de andere keer lijkt het af te ketsen.'

Petrovic speelde de afgelopen drie seizoenen zeventig competitiewedstrijden voor Partizan Belgrado en scoorde daarin zeventien keer. De middenvelder is achttienvoudig international (één doelpunt) en was op het WK in Zuid-Afrika invaller in de groepswedstrijd tegen Duitsland (1-0 zege).

Vitesse begint de competitie saillant genoeg op 7 augustus bij ADO Den Haag, de club die trainer John van den Brom met veel bombarie verruilde voor Vitesse. In de voorbereiding is een oefenduel toegevoegd aan het programma van Vitesse.

Op 13 juli is Bundesliga-club FC Augsburg de tegenstander. Bij de Duitse promovendus, onder leiding van de Nederlandse coach Jos Luhukay, staan Paul Verhaegh (ex-Vitesse), Marcel de Jong en Gibril Sankoh onder contract. (Tim Tempelaars) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's