Hofland keert terug bij Fortuna na vertrek Oliseh

Reacties

Kevin Hofland keert per direct terug bij Fortuna Sittard. De voormalig speler van de club wordt als assistent-trainer van interim-trainer Claudio Braga onderdeel van de technische staf.

Hofland keert terug bij Fortuna na vertrek Oliseh

Hofland staat donderdagmiddag al op het veld op de laatste training in aanloop naar de wedstrijd tegen Telstar van vrijdag. Hij tekent een contract tot aan het einde van het seizoen in Sittard. De zevenvoudig international verlaat daarmee PSV, waar hij vanaf 2014 werkzaam was als jeugdtrainer. 'Met Hofland haalt Fortuna een echte verbinder binnen. Iemand die de kunst verstaat om alle spelers binnenboord te houden', aldus voorzitter Isitan Gün in een reactie op de clubsite.

'En natuurlijk neemt hij een brok aan ervaring mee die hij als speler bij grote clubs heeft opgedaan', vervolgt Gün. 'Waar hij ook speelde, Fortuna zat altijd in zijn hart. Het laatste anderhalf jaar heeft hij ons nauwlettend gevolgd en hij was zeer te spreken over de positieve ontwikkelingen binnen de club. Het is dan ook mooi te zien dat hij terugkeert op het oude nest.'

Hofland, die in 1997 debuteerde voor Fortuna, is eindelijk terug op het oude nest. 'Als speler is het me niet gelukt om terug te keren bij Fortuna. Dat maakt deze kans om terug te komen als assistent-trainer extra mooi. Het is zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te krijgen, want ik wil met Fortuna maar één ding: zo hoog mogelijk eindigen.'

Het nieuws volgt een dag na het ontslag van Sunday Oliseh, die de club beschuldigde van 'illegale praktijken'. Daar reageerde Fortuna donderdag middels een verklaring op.

'Oliseh trok het succes van Fortuna wel heel erg naar zichzelf toe'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.