Fortuna ontslaat Oliseh alsnog

Reacties

Fortuna Sittard heeft trainer Sunday Oliseh ontslagen. De 43-jarige Nigeriaan was sinds januari 2017 actief bij de Jupiler League-club. Hoofd jeugdopleidingen Claudio Braga neemt voorlopig de honneurs waar.

Fortuna ontslaat Oliseh alsnog

De verhoudingen tussen de clubleiding en Oliseh waren al tijden moeizaam en gespannen. Het was voor de directie zoeken naar een goed moment om de trainer te ontslaan. Na vier matige duels en onhandige uitspraken van Oliseh leek dat moment eind januari gevonden. Door het uitlekken van het aanstaande ontslag werd de voorgenomen beslissing echter uitgesteld.

'De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie. Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat', laat Fortuna weten in een verklaring.

Oliseh laat Fortuna na vier nederlagen op rij achter op de derde plaats in de Jupiler League. De Limburgers pakten wel eerder al de tweede periodetitel. 'Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Sunday Oliseh op non-actief te stellen niet is ingegeven door de huidige sportieve prestaties. Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers.'

Kevin Hofland en René Eijer gelden als de gedroomde opvolgers.

'Oliseh trok het succes van Fortuna wel heel erg naar zichzelf toe'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.