Hoffenheim hekelt jeugdstrategie Bayern: 'Wij doen al het werk'

Reacties

Bayern München maakt zich niet populair bij andere Duitse clubs door talenten weg te kapen uit jeugdopleidingen. 1899 Hoffenheim uit nu kritiek op Der Rekordmeister nadat twee talenten uit de Onder-17 de overstap maakten naar München.

Hoffenheim hekelt jeugdstrategie Bayern: 'Wij doen al het werk'
© Pro Shots

Voor veel clubs is de jeugdopleiding de levensader. Jonge spelers worden opgeleid, breken door en worden voor goed geld verkocht. Sommige topclubs proberen dat nu voor te zijn door talent al in een eerder stadium over te nemen, zoals Bayern deed bij Armindo Sieb en Mamin Sanyang van Hoffenheim.

De overgang van Sieb zorgde al voor spanningen tussen Hoffenheim en Bayern. De speler zou zonder toestemming van de club naar München zijn gegaan voor een medische keuring, meldt Kicker. Bij Bayern leek men zich daar weinig van aan te trekken. 'Er was veel interesse voor deze speler en bij het nationale elftal heeft hij goede dingen laten zien', zei manager Jochen Sauer.

Hoffenheim is er nu klaar mee en laat dat bij monde van algemeen directeur Frank Biel weten aan het Duitse tijdschrift. 'Het is zeker een discussie waard, zeker als je kijkt naar solidariteit. Bayern heeft een omzet van driekwart miljard en gaat zich nu mengen in het opkopen van talent. Vanuit bedrijfsmatig perspectief is het misschien slim, maar het doet ons pijn. Wij doen al het werk in de jeugdopleiding.'

In Nederland is er ook een discussie gaande over het overnemen van talenten van andere clubs. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht sloten eerder een herenakkoord waarin staat dat de clubs niet meer actief jeugdspelers uit elkaars opleidingen benaderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.