Hoffenheim haalt uit na rode kaart Schmiedebach

1899 Hoffenheim blijft uitstekend presteren dit seizoen. De club van trainer Ralf Rangnick won in eigen huis van Hannover 96 (4-0), dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde.

In de negentiende minuut kreeg Manuel Schmiedebach zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers verder moesten met een man minder. Hoffenheim wist daar wel raad mee, al kwam het pas in de laatste minuut van de eerste helft op voorsprong door een treffer van Gylfi Thór Sigurdsson.

In de 48ste minuut maakte dezelfde Sigurdsson er vanaf de strafschopstip 2-0 van, waarna Demba Ba en Peniel Mlapa de overtalsituatie nog verder uitbuitten. Door de ruime overwinning blijft Hoffenheim derde met achttien punten uit tien duels. Hannover 96 heeft twee punten minder en bezet de zesde plaats.