Teleurstellende resultaten Werder en Hamburger SV

Werder Bremen kende een slechte generale voor het duel met FC Twente. Het gehavende Hamburger SV beleefde in Keulen ook een slechte middag.

Teleurstellende resultaten Werder en Hamburger SV

VfL Wolfsburg-VfB StuttgartKhalid Boulahrouz kreeg weer eens de kans zich vanaf de eerste minuut te laten gelden. De Oranje-international kon niet voorkomen dat VfB Stuttgart voor de vierde keer op rij zijn meerdere moest erkennen in VfL Wolfsburg. Edin Dzeko was met twee doelpunten de beul voor VfB Stuttgart, dat door de nederlaag in de problemen zit. 1. FC Köln-Hamburger SV 3-2HSV-trainer Arnim Veh wilde geen genoegen nemen met minder dan een zege. Maar de waslijst aan blessures eiste zijn tol tegen 1. FC Köln, dat de eerste competitiezege boekte na het ontslag van Zvonomir Soldo. Milivoje Novakovic was de gevierde man bij Die Geissbocken door niet alleen zes minuten voor het einde de winnende treffer te maken, maar ook de andere twee Keulse goals voor zijn rekening te nemen. 1. FC Köln verliet dankzij de zege de laatste plaats, terwijl HSV een pas op de plaats moest maken.

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 2-3Werder Bremen incasseerde in de aanloop naar het Champions League-duel met FC Twente een teleurstelling. De ploeg van trainer Thomas Schaaf kon de bliksemstart via Hugo Almeida geen vervolg geven. 1. FC Nürnberg stelde orde op zaken en zegevierde in Bremen dankzij treffers van Ilkay Gündogan (2) en Mehmet Ekici. De late aansluitingstreffer van Claudio Pizarro was niet meer dan een schrale troost voor Werder, dat dinsdag FC Twente ontvangt.

1. FC Kaiserslautern-Borussia Mönchengladbach 3-01. FC Kaiserslautern nam afstand van de gevarenzone en drukte en passant Borussia Mönchengladbach verder in de problemen. Op de Betzenberg vertaalde de thuisploeg het overwicht pas in de laatste twintig minuten. Christian Tiffert gaf in de 72ste minuut het startsein voor een productief laatste kwartier, dat 1. FC Kaiserslautern een 3-0 overwinning opleverde

FC Sankt Pauli-Eintracht Frankfurt 1-3Inzet van de wedstrijd was de aansluiting met de subtop. Eintracht Frankfurt greep de prijs door ondanks een achterstand met 3-1 te winnen in de Millerntor. Theofanis Gekas bewees met twee goals zijn waarde. Met de vijfde overwinning uit de laatste zes duels meldt Eintracht zich in de bovenste regionen, waar Sankt Pauli juist wat angstiger naar beneden moet kijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen