Productief Bayern schuift verder op naar boven

Bayern München toonde zich tegen SC Freiburg weer eens van zijn productieve kant. De Beierse club kon zich een eigen doelpunt van Edson Braafheid veroorloven.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Bayern een ruime 4-2 overwinning zou boeken. De ploeg van trainer Louis van Gaal speelde te traag en met te weinig ideeën om de defensie van SC Freiburg in verlegenheid te brengen. Dat het na 45 minuten de kleedkamer opzocht met een 2-0 voorsprong was te danken aan Martín Demichelis (foto).

De Argentijnse verdediger, die op het laatste moment in de basis verscheen in plaats van de aan zijn schaambeen geblesseerde Holger Badstuber, opende zes minuten voor rust uit een corner van Danijel Pranjic.

In de tweede helft was Bayern beter op dreef, hetgeen tot uitdrukking kwam in doelpunten van Mario Gomez, Anatoliy Tymoschuk en Toni Kroos. Omdat SC Freiburg niet verder kwam dan een treffer van invaller Stefan Reisinger, had het eigen doelpunt van Braafheid geen gevolgen voor het resultaat.

Bayern klom dankzij de overwinning naar de zevende plaats, al is de kans groot dat het weer terrein moet prijsgeven als de andere ploegen zaterdag en zondag in actie komen.