Hoeness hekelt berichtgeving over megadeal Bayern met BMW

Reacties

Uli Hoeness heeft bevestigd dat Bayern München op het punt staat een strategische deal af te ronden met BMW. Dat het partnerschap van de Duitse autofabrikant de club gerekend over tien jaar het gigantische bedrag van 800 miljoen euro oplevert, heeft de president van Der Rekordmeister echter naar het rijk der fabelen verwezen.

Hoeness hekelt berichtgeving over megadeal Bayern met BMW

'Ja, we hebben een overeenkomst met BMW, zowel voor het basketbal als het voetbal', zei Hoeness na afloop van het met 6-0 gewonnen thuisduel met VfL Wolfsburg. 'De bedragen die de ronde deden, kloppen van geen kant. Noch Bayern noch BMW heeft die bedragen bevestigd. Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand zo'n bedrag de wereld in slingert, zonder dat iemand van de betrokkenen daarover een duidelijke uitspraak heeft gedaan.'

Kahn
De deal met BMW gaat pas over zes jaar in, als het huidige contract met Audi afloopt. De samenwerking met de autofabrikant moet een van de projecten worden waar Oliver Kahn zich mee bezig gaat houden. De oud-doelman zal op termijn de functie van Karl-Heinz Rummennigge als bestuursvoorzitter overnemen. Kahn heeft al bevestigd dat de gesprekken met Bayern lopen. Volgens Duitse media gaat hij in 2020 aan de slag.

Karl-Heinz Rummenigge met zijn beoogde opvolger Oliver Kahn.
Karl-Heinz Rummenigge met zijn beoogde opvolger Oliver Kahn.

Hoeness was blij dat Bayern na 161 dagen weer aan kop gaat in de Bundesliga, zij het op doelsaldo. 'Ik ben gelukkig dat we weer een plekje in de zon hebben, dat is mooi. Nu is het echter belangrijk om ons op de wedstrijd van woensdag te concentreren.' Dan neemt Bayern het in de return van de achtste finale van de Champions League op tegen Liverpool. De heenwedstrijd op Anfield eindigde vorige maand in een doelpuntloos gelijkspel.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Löw
Over het besluit van bondscoach Joachim Löw om de drie Bayern-routiniers Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller af te serveren als international, wilde Hoeness zich niet uitlaten. Om de rust te bewaren, aldus de doorgaans uitgesproken oud-international. De directie van Bayern sprak zich woensdag bij monde van Rummenigge en technisch directeur Hasan Salihamidzic dan ook al uit over het veelbesproken besluit van Löw.

Generatiegenoot Franz Beckenbauer deed wel zijn zegje in Bild. 'Het zijn drie spelers die hun sporen al lang en breed hebben verdiend. Misschien was er ook een andere manier geweest. Ik had het waarschijnlijk anders aangepakt, menselijker', aldus Der Kaiser. 'Met een afscheidswedstrijd bijvoorbeeld. Maar om hen gewoon te zeggen dat ze er niet meer bij horen, is twijfelachtig. Daarom zijn de spelers waarschijnlijk teleurgesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.