Hoe Toney het juiste antwoord geeft op de enorme WK-teleurstelling

Reacties

Weer was Ivan Toney de grote man aan de zijde van Brentford. De 26-jarige spits leidde zijn ploeg met twee goals naar een verrassende Premier League-zege op Manchester City. Toney gaf het juiste antwoord na de enorme teleurstelling die hij donderdag moest slikken: Gareth Southgate nam hem niet op in zijn selectie voor het WK.

Hoe Toney het juiste antwoord geeft op de enorme WK-teleurstelling
© Pro Shots

Toney was deze week een van de grote afwezigen in de 26-koppige selectie van Engeland die afreist naar Qatar. De spits was dit seizoen al goed voor tien doelpunten in veertien competitiewedstrijden. Alleen Harry Kane, die wel naar het WK gaat, en Erling Haaland scoorden tot nu toe vaker in de Premier League. Toch gaf Southgate de voorkeur aan Newcastle United-aanvaller Callum Wilson.

Toney besloot om na de keuze van Southgate zijn voeten te laten spreken. Met twee goals leidde hij de verrassing van het weekend in: Brentford versloeg City. De manier waarop de spits een van zijn doelpunten vierde, zei misschien wel iets over zijn mening over de keuze van de bondscoach. Zoals Memphis Depay het vaak doet, stak Toney zijn vingers in zijn oren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn gebrek aan ervaring in de nationale ploeg deed Toney uiteindelijk de das om. De spits werd in september voor het eerst opgeroepen, maar kwam in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland niet in actie. Zo zagen Southgate en zijn staf hem alleen op trainingen. Puur op basis van de statistieken bij zijn club zou Toney de voorkeur moeten krijgen boven Wilson, maar Southgate keek niet alleen daarnaar.

Toney was in september nog vol vertrouwen over zijn kansen. 'Waar ik ook speelde, ik had altijd het idee dat ik ooit in de Premier League actief zou zijn', zei de spits op de website van de Engelse voetbalbond. 'Nu speel ik in de Premier League en zit ik bij de nationale ploeg. Toen ik jong was, geloofde ik al in mezelf. Nu sta ik hier. Tijdens het vorige WK zei mijn familie al: "De volgende keer ga jij mee."'

'Als speler denk je niet zo snel vier of vijf jaar vooruit, maar toen het WK eenmaal dichterbij kwam, werden mijn kansen groter', vervolgde Toney. 'Ik zag waar het geloof van mijn familie vandaan kwam. Ooit zou ik deze kans krijgen. Nu ben ik hier, hopelijk een stap verder richting het WK.'

Southgate koos echter voor Wilson, waardoor Toney thuis blijft. 'We hebben Ivan in september gezien op het trainingsveld', verklaarde de bondscoach. 'We hebben hem wat beter leren kennen en hebben hem in actie gezien. We hebben het er wel met hem over gehad dat het WK voor hem niet dichtbij was. We denken dat Callum goed in vorm is en hij is al wat langer bij ons geweest. We kennen hem wat beter.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Brentford
Meer over Brentford
Meer I. Toney
Meer over I. Toney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.