Hoe Sommer met zijn specialiteit rijk wordt ten koste van zijn ploeggenoten

Reacties
Hoe Sommer met zijn specialiteit rijk wordt ten koste van zijn ploeggenoten
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Zwitserland-doelman Yann Sommer ontpopt zich steeds meer tot een ware penaltykiller. Sinds november 2020 hield hij alle vijf penalty's als keeper van de nationale ploeg tegen. Het is het talent waar Sommer niet alleen tijdens wedstrijden van profiteert, blijkt uit een opmerkelijke uitspraak van bondscoach Murat Yakin.

De coach vertelt dat de 33-jarige goalie dankzij zijn specialiteit ook rijk wordt op de training. Bij het nemen van strafschoppen leggen de spelers een bedrag neer. Mist de speler, dan krijgt Sommer het geld. 'De spelers hebben het moeilijk met Yann. En dus vulde hij zijn kassa weer', aldus Yakin.

Hoewel Sommer de spelers dus veel geld kost, zullen zijn collega-internationals toch vooral blij zijn met het optreden van hun goalie. De doelman redde in het Nations League-duel met Tsjechië een strafschop, waardoor Zwitserland met 2-1 won en niet degradeerde uit divisie A van het landentoernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Y. Sommer
Meer over Y. Sommer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.