De Vrij trefzeker in ongekend spektakelstuk met twee gemiste penalty's

Internazionale heeft in een doelpuntrijk oefenduel gewonnen van Red Bull Salzburg: 3-4. Bij de Italianen was Stefan de Vrij trefzeker. Doelman Yann Sommer maakte zijn debuut in het blauwzwart.

Red Bull Salzburg
3 - 4
Internazionale

De treffer van De Vrij viel halverwege de eerste helft toen de Nederlander met links raak schoot. De 59-voudig international werkte een ingebrachte bal van Nicolò Barella van een meter of elf met zijn chocoladebeen binnen: 1-2. Karim Konaté had de Oostenrijkers in de beginfase nog brutaal op voorsprong gezet, nadat hij eerder nog een penalty huizenhoog over schoot. Strahinja Pavlovic hielp de Italianen vlak na de openingstreffer een handje door zijn eigen doelman Nico Mantl te verschalken.

Voor de rust vielen er nog twee treffers te noteren in de regenachtige Red Bull Arena. Voor de thuisploeg was het wederom de negentienjarige Konaté die wist te scoren. Hij kopte van dichtbij raak na een teruggetrokken kopbal uit een corner. Joaquín Correa zorgde voor de 2-3 ruststand in Oostenrijk. De Argentijnse spits liet Mantl op aangeven van Denzel Dumfries kansloos met een kopbal.

Vlak na rust stond het alweer gelijk in de Red Bull Arena. Samson Baidoo kopte een vrije trap van Dijon Kameri bij de tweede paal binnen en liet Sommer voor de derde keer vissen. De Zwitser onderscheidde zich wel in zijn eerste wedstrijd voor Inter, want de 83-voudig international wist later in de tweede helft de strafschop van Roko Simic te keren.

Vlak daarna ging De Vrij naar de kant bij Inter. Dumfries had even daarvoor al het veld verlaten. Toen iedereen zich in Oostenrijk leek te verzoenen met een gelijkspel, sloegen de Italianen alsnog toe. Stefano Sensi maakte in blessuretijd de winnende voor de verliezend Champions League-finalist.