Hoe Messi en Suárez via een omweg alsnog naar het WK voor clubs kunnen

Reacties

De nederlaag tegen CF Monterrey in de CONCACAF Champions League kwam extra hard aan bij Inter Miami, omdat via dit toernooi ook een ticket voor het lucratieve WK voor clubs te verdienen is. Als Inter Miami de 1-2 nederlaag niet goed weet te maken in de returnwedstrijd, is er nog een geitenpaadje voor Lionel Messi en co.

Hoe Messi en Suárez via een omweg alsnog naar het WK voor clubs kunnen
© Pro Shots

Donderdagnacht ging Inter Miami onderuit in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League, volgende week staat de returnwedstrijd voor een plek in de halve finale op het programma. De winnaar van de CONCACAF Champions League plaatst zich voor het WK voor clubs in 2025, dat via de nieuwe opzet ook meteen erg lucratief is geworden voor deelnemers.

Door de aanwezigheid van Messi, bestaat de kans dat Inter Miami bij uitschakeling in de Champions League via een omweg alsnog naar het WK voor clubs kan. De Verenigde Staten organiseren het WK voor clubs over een jaar en hebben het recht verworven om één extra deelnemer aan te wijzen.

Het is niet bekend of de Verenigde Staten bepaalde criteria hanteren voor het aanwijzen van een team, maar met Messi als belangrijkste uithangbord van de Major League Soccer is Inter Miami bij Amerikaanse media de favoriet om gekozen te worden, mits de club zich niet op sportieve wijze plaatst voor het toernooi in 2025.

Vanuit Europa zijn al tien deelnemers zeker: Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund en Juventus gaan in 2025 strijden op het WK. De winnaar van de huidige Champions League-editie zal zich in dat rijtje voegen, Barcelona of Atlético Madrid maken nog kans om zich via de coëfficiëntenlijst te plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.