Hoe Klopp in zijn Ronaldo-boxer het ijs brak voor de Champions League-finale

Reacties

Liverpool won in het afgelopen seizoen de Champions League en kan daardoor woensdagavond opnieuw een prijs aan de prijzenkast toevoegen, in de wedstrijd tegen Chelsea om de Europese Super Cup. Georginio Wijnaldum ziet het succes van Liverpool als het succes van Jürgen Klopp.

Hoe Klopp in zijn Ronaldo-boxer het ijs brak voor de Champions League-finale
Liverpool
Liverpool
ns
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Klopp staat sinds oktober 2015 voor de groep bij Liverpool en eindigde in zijn eerste seizoen in Engeland als achtste in de Premier League. Wel werden de finale van de League Cup en de Europa League bereikt, maar deze duels werden allebei verloren. Er was dus veel werk aan de winkel voor Klopp, die erin slaagde om Liverpool naar zijn hand te zetten.

Twee seizoenen geleden bereikten The Reds al de Champions League-finale, die toen verloren werd van Real Madrid. Vorig seizoen volgde de sportieve revanche in Europa en was Liverpool in de eindstrijd met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur. Bovendien deed de achttienvoudig kampioen voor het eerst sinds lange tijd tot de laatste speeldag mee om de Engelse landstitel. Het moge duidelijk zijn: Klopp heeft de boel aardig op de rit gekregen op Anfield.

De spelers lopen met de goedlachse coach weg en dat geldt ook zeker voor Wijnaldum. De Nederlander ziet Klopp als zijn coach, maar ook als zijn vriend, zo vertelt hij in The Athletic. 'Wanneer ik problemen heb, kan ik altijd naar de manager stappen. Hij probeert zich altijd in te leven in een ander persoon, om te begrijpen wat diegene voelt. Hij is een speciaal persoon voor mij. Iedereen vraagt me hoe Klopp is als persoon. "Is het een rol die hij speelt langs de zijlijn?" Nee, zo is hij gewoon. Zo doet hij op de trainingen ook.'

Voor de eerste Champions League-finale onder Klopp, tegen titelhouder Real Madrid, waren de spelers van Liverpool behoorlijk gespannen. Klopp probeerde om wat van die druk weg te halen bij zijn groep en deed dat op zijn geheel eigen manier. Kort voor het begin van de wedstrijd in Kiev riep Klopp zijn spelers nog even bij elkaar voor een teambespreking.

'We zagen dat hij een onderbroek van Cristiano Ronaldo droeg', lacht Wijnaldum. 'Hij deed de bespreking met zijn shirt in zijn CR7-boxershort gepropt. Alle spelers rolden over de grond van het lachen. Dat brak echt het ijs. Normaal gesproken is iedereen heel gespannen en geconcentreerd, maar Jürgen was heel relaxed en maakte een grapje. Hij heeft honderd van dit soort grappen uitgehaald. Als je ziet dat de manager vol vertrouwen is, heeft dat effect op de spelers. Hij is wat dat betreft echt een vaderfiguur voor ons en slaagt erin om ons altijd goed te laten voelen.'

Het grapje van Klopp kende dus niet het gewenste resultaat, aangezien Liverpool de finale verloor, maar een jaar later volgde tegen Tottenham Hotspur alsnog de Cup met de Grote Oren. Woensdagavond moet de volgende prijs volgen. 

Analyse: hoe Liverpool na dertig jaar weer de Premier League kan winnen
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.