Hoe een blessure het plan van Van der Heijden doorkruist

Reacties

De blessure van Jan-Arie van der Heijden is de zoveelste tegenvaller voor Feyenoord in korte tijd. De centrale verdediger moet de komende weken toekijken, terwijl zijn maatje in de defensie Eric Botteghin eveneens geblesseerd en machteloos de komende duels van de Rotterdammers zal bijwonen.

Hoe een blessure het plan van Van der Heijden doorkruist

De succesvolle as van vorig seizoen is in ieder geval voor de nodige weken weg. Tel er de overige blessures en de slechte start in Europa bij op en duidelijk is dat Feyenoord zware weken wacht. Uitgerekend in de week dat hij uitviel, rolde er een VI-interview met de verdediger van de pers. Want dat Van der Heijden zo gemist zou worden, was kort na zijn komst naar Rotterdam-Zuid geen vanzelfsprekendheid. De linkspoot had tijd nodig om te wennen en maakte een transformatie door; van een voetballer die liever met de bal opereert naar een noeste verdediger zoals ze zo graag zien in Rotterdam.

In het interview legt Van der Heijden uit waarom zijn populariteit zo toenam. 'Ik denk dat mensen me zijn gaan waarderen om mijn verdedigende kwaliteiten. Blokken, duels winnen en zelfs tackelen. Opbouwen kon ik al. Dat heeft me zelf ook de motivatie gegeven dat mooi te gaan vinden en daarin verder te groeien.' Juist die progressie was een van de doelstellingen van de verdediger. Dat plan loopt nu vertraging op door de opgelopen kuitkwetsuur. 'Het kan altijd beter. Ik heb er wel goede hoop op dat ik nog beter kan. Ik ben 29, ik zorg goed voor mezelf en ben eigenlijk vrijwel nooit geblesseerd.’

Gezien de laatste zinsnede zal de blessure des te harder aangekomen zijn. Toch hoopt de voormalige Ajacied na zijn rentree met Feyenoord voor een zeldzaamheid te zorgen: titelprolongatie. ‘Ja, dat is volgens mij pas één keer gelukt, toch? Ruim vijftig jaar geleden. Dat PSV en Ajax geen Europees voetbal spelen, zegt me niets. Ik denk dat ze dat liever wél hadden gedaan. Wij moeten bewijzen dat het juist een voordeel is om vaker en tegen sterkere tegenstanders te spelen. Ik heb nog nooit een voetballer gehoord die liever traint dan speelt. Natuurlijk kost het kracht, maar het geeft ook energie, toch?'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Jan-Arie van der Heijden, een gesprek met clubwatcher Iwan van Duren dat voor zijn dinsdag opgelopen blessure plaatshad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.