Hoe de oranje revolutie is verdwenen uit Reading

Reacties

Reading FC heeft stilletjes ook de laatste Nederlander uitgeleide gedaan. Met het afscheid van Darren Sidoel is de oranje revolutie definitief ten grave gedragen.

Hoe de oranje revolutie is verdwenen uit Reading

Het tot medio 2021 lopende contract van voormalig Ajax-belofte Sidoel werd afgelopen week ontbonden. Daarmee is in stilte de laatste Nederlandse link verdwenen bij The Royals. Sinds het aantreden van Brian Tevreden begin 2016 als technisch directeur ging er een oranje-wind door de club. 'Ik heb mijn eigen plan gemaakt om Reading terug te brengen naar de Premier League, waar we drie jaar terug nog speelden', vertelde hij in 2017 tegen VI.

Andries Ulderink, Bryan Tevreden, Jaap Stam, Said Bakkati in de zomer van 2017.
Andries Ulderink, Bryan Tevreden, Jaap Stam, Said Bakkati in de zomer van 2017.

De komst van Jaap Stam als nieuwe manager in de zomer van 2016 was daarvan een van de voornaamste wapenfeiten. In het kielzog trokken Pelle Clement, Roy Beerens, Joey van den Berg en Danzell Gravenberch richting het Madejski Stadium. 'Joey is een publiekslieveling geworden als harde werker die ook technisch onderlegd is. Ook Roy doet het prima. Danzell is een project voor de lange termijn, maar die heeft het nog niet laten zien. Of er meer Nederlanders gaan komen? We houden onze ogen open, maar dat verwacht ik niet 1-2-3', klonk het in mei 2017 uit de mond van Tevreden.

Reading stond op dat moment aan de vooravond van promotie naar de Premier League. De play-offs werden echter een teleurstelling en het begin van een andere wind. De oranje-revolutie was zonder resultaat en zou dat ook blijven. De ene na de andere Nederlander werd al dan niet gedwongen richting de uitgang gewerkt. Stam kreeg in maart 2018 zijn ontslag, Tevreden koos enkele maanden later voor het Belgische Roeselare als zijn nieuwe werkterrein.

Niet geheel toevallig vond Sidoel daar in januari onderdak. De gewezen jeugdinternational had een half jaar eerder zich voor drie jaar verbonden aan Reading. Het bleek allerminst de voorbode van een mooie toekomst samen. In het nieuwsbericht over de transfer van Liam Kelly naar het Feyenoord van Jaap Stam werd terloops ook gemeld dat het contract met Sidoel in goed overleg is ontbinden. Zijn naam werd afgelopen week geschrapt als speler van Reading, dat Clement in januari en Van den Berg en Gravenberch in mei definitief uitgeleide had gedaan. Het oranje is bij The Royals definitief verkleurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Reading
Meer over Reading
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.