Hodgson praat met fan over doofheid Benteke, The Batsman not hot

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hodgson praat met fan over doofheid Benteke, The Batsman not hot

Roy Hodgson had direct na afloop van het duel met AFC Bournemouth (2-2) ogenschijnlijk een meer dan verhitte discussie met een fan. Onderwerp van gesprek was een (gemiste) strafschop van Christian Benteke in blessuretijd. De manager van Crystal Palace nuanceerde de boosheid. 'Het was geen ruzie, de man stelde een vraag. Hij wilde weten waarom ik Benteke had gezegd de strafschop te nemen. Ik vertelde hem dat dat niet het geval was geweest. Benteke pakte de bal. Het was een eenzijdige beslissing. Niemand kon hem de bal ontfutselen. Onze aanwijzingen vanaf de kant haalden blijkbaar het strafschopgebied niet.'

Michy Batshuayi was zaterdag veroordeeld tot een plek op de bank bij Chelsea. De Belgische spits had het allerminst warm. Zijn muts en dikke jas waren niet genoeg. The Batsman haalde ook nog een warmwaterkruik tevoorschijn, tot hilariteit op Twitter.

• Julio Salinas is duidelijk niet een grote fan van Cristiano Ronaldo. De gewezen spits van onder andere Barcelona hekelde de opmerkingen van de Portugees na het veroveren van de vijfde Gouden Bal. 'Eerlijk gezegd denk ik zelfs niet dat je op het podium staat van de beste spelers in de geschiedenis van het voetbal. Er zijn heel wat betere voetballers die jou voorbij steken op die ranglijst. Wees tevreden met de Gouden Bal (ook al verdiende je die niet)', aldus de 56-voudig Spaans international.

• Leeds United-keeper Felix Wiedwald zal vannacht waarschijnlijk niet al te best slapen. Zijn bizarre blunder tegen Queens Park Rangers zal nog wel een keertje voorbijkomen, als hij de slaap probeert te vatten. Gelukkig voor de Duitser had zijn blunder geen gevolgen voor het resultaat. Leeds won met 1-3.

Ismaïl Aissati is nu 29 jaar oud en stond twaalf jaar geleden al in de schijnwerpers, toen hij zich als zeventienjarig talent van PSV staande hield in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan. Toch bleek dit niet het startsein te zijn voor een glansrijke loopbaan. 'Iedereen had het over de wedstrijd tegen AC Milan, hoe ik op been bleef tegen Andrea Pirlo, Kaká en Clarence Seedorf', zo blikt Aissati op de website van Ajax terug op het duel uit 2005. 'Er lag zoveel druk op mijn schouders. Ik werd de nieuwe Johan Cruijff genoemd. Die druk, daar kon ik niet mee omgaan.' Aissati speelt tegenwoordig in Turkije bij Balıkesirspor.

'Waar is de kritiek als we niet scoren? Nergens'
Georginio Wijnaldum merkt een dubbele standaard bij Liverpool. 'Onze voorhoede krijgt alle complimenten van de buitenwereld, maar als we een keer een foutje maken in de achterhoede, dan is er direct veel kritiek. Waar is de kritiek als we niet scoren? Nergens. Maar we werken samen als een team. We verdedigen met zijn allen en dat gebeurt al voorin', aldus de Nederlander in de Daily Mail. Zondag speelt Liverpool de stadsderby tegen Everton.

Cristiano Ronaldo junior weet alvast wat hij later wil bereiken…

• En over Cristiano Ronaldo gesproken: het pasgeboren dochtertje van de Ballon d'Or-houder kan in stijl haar middagdutjes doen.

José Mourinho heeft er spijt van dat hij Internazionale na het winnen van de Champions League in 2010 verruilde voor Real Madrid. Dat beweert Massimo Moratti, die destijds voorzitter van Inter was. 'Hij had er al spijt van voordat hij überhaupt was vertrokken. Een paar uur nadat alles rond was verscheen hij in mijn kantoor en vertelde hij me dat hij zich realiseerde dat hij naar een bedrijf ging, en niet naar familie. Mourinho zei dat als het mogelijk was, hij alsnog bij Inter was gebleven. Zijn tranen bij het afscheid waren niet gespeeld en ik ben blij dat hij nog steeds fan van Inter is.'

• Volgens Antonio Conte heeft Eden Hazard de kwaliteit om zich te kunnen meten met Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar, maar dat alleen is volgens de coach van Chelsea niet voldoende voor het winnen van de Ballon d'Or. 'Bij Ronaldo, Messi en Neymar zie je op elk moment een bepaalde honger', stelt Conte. 'Als ze één goal maken, willen ze meteen een tweede goal maken. Als ze dat tweede doelpunt maken, willen ze een derde keer scoren. Ze zijn héél hongerig en daarom zijn ze zo speciaal. Ze willen altijd winnen.'

'Het maakt voor Ronaldo niet uit wat hij vorig jaar gewonnen heeft', vervolgt Conte. 'Ronaldo zal net zoals Messi met dezelfde honger aan het WK beginnen. Ze hebben altijd honger. Voor deze spelers telt het verleden niet. En daarom heb ik veel respect voor zulke spelers. Om op zo’n niveau te kunnen blijven presteren, moet je héél hard werken. En dat is zwaar.' Kan Hazard dit opbrengen?

• Wat gebeurt er wanneer Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic een team vormen tijdens een potje tafelvoetbal? Dan ontploft het vijandelijke doel natuurlijk!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.