Hodgson moet Crystal Palace redden na ontslag De Boer

Reacties

Roy Hodgson is aangesteld als de nieuwe manager van Crystal Palace. De inmiddels zeventigjarige Engelsman is de opvolger van Frank de Boer, die na vier Premier League-wedstrijden al ontslagen werd. hij heeft een contract getekend voor twee jaar.

Hodgson moet Crystal Palace redden na ontslag De Boer

In die vier duels onder De Boer pakte Palace geen punt, de ploeg scoorde zelfs niet. De reeks met nederlagen tegen Huddersfield Town, Liverpool, Swansea City en Burnley werd De Boer fataal. Voorzitter Steve Parish voelde zich - hoewel hij de Nederlander had gevraagd om een flinke koerswijziging - na 77 dagen al genoodzaakt in te grijpen.

Met Hodgson hebben The Eagles gekozen voor een oude bekende. De voormalige bondscoach van Engeland, die na het EK 2016 vertrok bij de nationale ploeg, is afkomstig uit Croydon, de buurt in Zuid-Londen waar Palace gevestigd is. De nieuwe manager was als speler bovendien actief bij de hekkensluiter in de Premier League.

Hodgson kan zijn borst natmaken voor een loodzware reeks. De ploeg van Jairo Riedewald, Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Southampton. Daarna volgen in de Premier League duels met Manchester City, Manchester United en Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.