Hodgson (76) vertrekt per direct bij Crystal Palace

Reacties

Crystal Palace en manager Roy Hodgson gaan per direct uit elkaar. Dat bericht komt niet als een verrassing. Wél opmerkelijk: Hodgson is volgens het maandag verschenen bericht van Palace niet ontslagen, zoals veelvuldig gespeculeerd werd in de Engelse media. Oliver Glasner is volgens Engelse media favoriet om Hodgson op te volgen.

Hodgson (76) vertrekt per direct bij Crystal Palace
© Pro Shots

Hodgson werd donderdag opgenomen in een ziekenhuis omdat hij zich ziek voelde. De situatie van de voormalig bondscoach van Engeland is inmiddels stabiel. The Eagles melden dat Hodgson gelukkig wél ontslagen is uit het ziekenhuis, en bedanken Hodgson voor zijn inspanningen bij de Zuid-Londense club.

De manager zelf spreekt ook mooie woorden. 'Deze club betekent heel veel voor me. Ik snap dat het, gezien de situatie, tijd is dat deze club vooruit kijkt. Daarom heb ik besloten om opzij te stappen zodat de club verder kan met een nieuwe manager', aldus Hodgson op het digitale thuis van 'zijn' club.

Hodgson, geboren op een steenworp van stadion Selhurst Park, was in twee periodes manager van Crystal Palace. Hij trad in september 2017 voor het eerst in dienst en nam vier jaar later afscheid, om vorig jaar maart terug te keren. Crystal Palace heeft 24 punten verzameld en is vijf punten verwijderd van de degradatiestreep.

Volgens media in Engeland is Glasner (49) topkandidaat om Hodgson te vervangen. Gesprekken tussen club en trainer lopen nog, maar een akkoord wordt snel verwacht. Het is voor het eerst dat Glasner in Engeland gaat werken. Hiervoor was hij werkzaam bij onder meer Eintracht Frankfurt, VfL Wolfsburg en LASK Linz.

Bekijk hier al onze video's
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.