Hitzfeld vertrouwt op inzetbaarheid aanvoerder Frei

Bondscoach Ottmar Hitzfeld laat aanvoerder Alexander Frei alle ruimte voor zijn herstel. Valon Behrami kreeg tegelijkertijd een ultimatum.

Hitzfeld vertrouwt op inzetbaarheid aanvoerder Frei

Zwitserland arriveerde donderdag in Zuid-Afrika. Alle ogen in Johannesburg waren gericht op Frei. De spits en aanvoerder zette hinkend voet op Afrikaanse bodem. Of hij het eerste duel met Spanje haalt, blijft de vraag.

'Het is te vroeg om daar wat over te zeggen', zei teamarts Cuno Wetzel. 'Je hebt pas na een paar dagen meer duidelijkheid.' Maar het heeft er alle schijn van dat de verstuikte voet een optreden woensdag tegen Spanje in de weg staat. Tegen Chili en Honduras is Frei waarschijnlijk wel inzetbaar. 'Was dat niet het geval geweest, dan was hij niet mee naar Zuid-Afrika gekomen', aldus Wetzel.

Hitzfeld legt geen druk op Frei maar stelde tegelijkertijd wel een ultimatum aan Valon Behrami. De middenvelder kampt met een spierblessure en dient dit weekeinde helemaal fit te zijn. 'Als hij zondag volledig kan meetrainen, is hij een optie. Anders niet', aldus Hitzfeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen