Historische start brengt Houdini-act Emmen dichterbij

Reacties

FC Emmen heeft na de interlandperiode de weg richting handhaving vervolgd. RKC Waalwijk was het volgende slachtoffer van de Drentse dadendrang.

Historische start brengt Houdini-act Emmen dichterbij
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
3 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

FC Emmen was de laatste vijf duels voor de interlandperiode ongeslagen gebleven. De oogst van negen punten bood hoop op een ontsnapping aan het in februari nog zeker lijkende noodlot; directe degradatie. Het positieve gevoel werd zondag versterkt met het optreden tegen RKC Waalwijk.

Een furieuze start aan De Oude Meerdijk bood de Drentse formatie meer vertrouwen in een goede afloop. Michael de Leeuw was twee keer dicht bij een openingstreffer geweest, voordat Nick Bakker de thuisploeg op 1-0 zette. In de zeventiende minuut verdubbelde Luka Adzic de marge na een fraaie steekpass van Sergio Peña.

Voor Emmen was het een historisch voortvarende start. Nimmer had de Drentse formatie in de Eredivisie na zeventien minuten een 2-0 voorsprong genomen. Het bleef ook niet bij die twee goals, want na ruim een half uur stond zelfs de 3-0 op het scorebord. Na een overtreding van Vurnon Anita op De Leeuw volgde een strafschop. Peña zag zijn inzet gekeerd worden door Kostas Lamprou, die echter in de rebound wel kansloos was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC Waalwijk redde in blessuretijd de eer via invaller Cyril Ngonge. Het kon de Drentse pret niet drukken aan De Oude Meerdijk. Door de overwinning heeft FC Emmen de achterstand op de verliezende concurrenten Willem II en VVV-Venlo teruggebracht tot vier punten. De Drentse formatie mag zelfs hoop koesteren zich direct veilig te spelen. Wie dat had gezegd toen Emmen in februari van RKC had verloren en met zes punten onderaan bungelde, was voor gek verklaard.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Emmen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.