Ajax krijgt kans legendarisch PSV van zich af te schudden

Reacties

Ajax kan zaterdagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zijn zesde achtereenvolgende nationale prijs behalen. Daarmee zouden de Amsterdammers een unieke reeks neerzetten.

Ajax krijgt kans legendarisch PSV van zich af te schudden
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

Momenteel deelt Ajax het record van meeste nationale triomfen in successie met PSV, dat eind jaren tachtig huishield. De serie van de Eindhovenaren was indrukwekkender dan die van de club uit de hoofdstad, met onder meer de Europa Cup I-winst van 1988.

Bovendien werd er toen nog niet gestreden om de Super Cup, waardoor PSV niet de kans kreeg een monsterserie neer te zetten. Uitgerekend Ajax maakte in 1990 een einde aan de hegemonie van de Eindhovenaren door beslag te leggen op de landstitel, ondanks elf gelijke spelen.

Ajax zette de reeks in 2019 in met het winnen van de KNVB-beker ten koste van Willem II. Daarna stelden de Amsterdammers de landstitel veilig en vingen ze het seizoen 2019/20 aan met een zege op PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

De serie van Ajax leek begin 2020 ten einde te komen doordat FC Utrecht te sterk bleek in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Door de coronacrisis ging er echter een streep door het restant van de jaargang, waardoor Ajax afgelopen seizoen de kans kreeg de draad weer op te pakken. De formatie van Erik ten Hag rekende af met Vitesse in de bekerfinale en kroonde zich tot kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.