Historische mijlpaal Valderrama in MLS

Carlos Valderrama heeft een historische mijlpaal bereikt in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De Colombiaanse middenvelder van Colorado Rapids passeerde woensdag in het duel met New England Revolution (5-2 overwinning) als eerste speler de grens van honderd (!) assists.

Valderrama bereidde tegen Revolution liefst drie van de vijf doelpunten voor en voerde zijn totaal aantal assists in de MLS op naar 102. Voor Colorado troffen Mark Chung (2), Chris Henderson (2) en Chris Carrieri doel. Wolde Harris en Taylor Twellmann scoorden namens Revolution.

Het eerste doelpunt van Chung viel al na 32 seconden en gaat de boeken in als het op drie na snelste doelpunt in de MLS. Opvallend genoeg staan de drie snelste doelpunten aller tijden in de MLS op naam van Revolution-spelers.

Valderrama speelt al sinds de start van de MLS in 1996 in Amerika en geldt als de onbetwiste koning van de assists. In 2000 was hij goed voor 26 assists in één seizoen, nog altijd een ongeëvenaarde prestatie in de MLS.

Bekijk hier al onze video's