Historisch sterke seizoenstart AC Milan, Lozano scoort voor Napoli

AC Milan dendert door in de Serie A. Ook op bezoek bij Sampdoria won de Zlatan-loze koploper van de Italiaanse competitie.

Sampdoria
Sampdoria
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Juventus, Napoli en Internazionale wonnen allemaal hun wedstrijden dit weekeinde in de Serie A en AC Milan wist dan ook wat het te doen stond op bezoek bij Sampdoria. Bij een zege in Genua zou de voorsprong op Inter weer vergroot worden tot vijf punten en die op Napoli en Juventus zelfs weer tot zes punten.

Dat lukte, al werden de Rossoneri daarvoor wel in het zadel geholpen. Een wel heel ongelukkige handsbal van Jakub Jankto leidde tot een strafschop. Franck Kessié had geen boodschap aan de ongelukkige oorzaak van de penalty en schoot zijn ploeg gewoon op een 0-1 voorsprong in de laatste minuut van de eerste helft.

Na rust waren het twee invallers aan de kant van AC Milan die de beslissing verzorgden. Jens Petter Hauge stelde met een fraaie pass Ante Rebic in staat om een voorzet te geven. Die voorzet kwam terecht bij Samuel Castillejo, die nog geen minuut na zijn entree de 0-2 wist te verzorgen. Albin Ekdal zorgde in de slotfase nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat liet AC Milan het niet komen. De ploeg blijft ook zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic gewoon winnen. Van de eerste tien Serie A-wedstrijden werden er acht gewonnen. Alleen in 1954/55 deed de club dat beter.

Crotone
Crotone
0 - 4
Napoli
Napoli

Napoli, dat donderdag nog genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij AZ, won op bezoek bij Crotone eenvoudig. Lorenzo Insigne had na ruim een halfuur de score geopend, maar Napoli kwam pas echt los toen Jacopo Petriccione vijf minuten na rust een rode kaart pakte namens Crotone.

Hirving Lozano maakte de 0-2 nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen van Insigne en daarna was ook Dries Mertens nog twee keer belangrijk. De Belg die donderdag de score opende tegen AZ leverde nog twee assists af. Eerst op Diego Demme (0-3) en in blessuretijd nog op Andrea Petagna.

AS Roma
AS Roma
0 - 0
Sassuolo
Sassuolo

Bij AS Roma - Sassuolo werd twee keer gescoord, maar beide treffers werden afgekeurd. De 1-0 van Henrikh Mkhitaryan werd voor rust afgekeurd wegens een overtreding die voor de goal werd gemaakt en in de tweede helft zag Sassuolo een prachtige goal van Lukas Haraslin afgekeurd worden door buitenspel. Het AS Roma van Rick Karsdorp, die de hele wedstrijd speelde, pakte daardoor een puntje tegen Sassuolo, dat vijftig minuten lang met een man meer speelde door een tweede gele kaart van AS Roma-aanvaller Pedro.

Udinese
Udinese
1 - 1
Atalanta Bergamo

De wedstrijd tussen Udinese en Atalanta Bergamo, woensdag de tegenstander van Ajax in de Champions League, ging niet door. Hevige regenval was daarvan de oorzaak.

Hellas Verona
1 - 1
Cagliari
Cagliari

Voormalig Ajacied Razvan Marin heeft Cagliari een punt bezorgd op bezoek bij Hellas Verona. De Roemeen, die er in Amsterdam niet aan te pas kwam, schoof kort na rust de 1-1 binnen nadat Mattia Zaccagni voor rust de 1-0 had verzorgd.