Hij gaat maar door: Haller heeft ook record Ronaldo te pakken

Reacties

Met zijn goal tegen Sporting Portugal heeft Sébastien Haller zich in de geschiedenisboeken van de Champions League geschoten. De spits van Ajax scoorde óók in het zesde groepsduel en evenaarde daarmee een record van niemand minder dan Cristiano Ronaldo. 

Hij gaat maar door: Haller heeft ook record Ronaldo te pakken
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

In de achtste minuut benutte Haller een strafschop. Die penalty kwam er omdat de VAR een overtreding van Daniel Bragança alsnog bestrafte. Hij ging op de enkel van Haller zelf staan. Aanvankelijk werd er doorgevoetbald, maar dankzij de videoscheidsrechter mocht Haller alsnog aanleggen. Hij faalde niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de treffer herhaalde Haller het kunststukje van de Portugese wereldster. Ronaldo scoorde in het shirt van Real Madrid in het seizoen 2017/18 in alle zes de groepswedstrijden. In totaal kwam hij in die groepsfase tot negen treffers.

Haller, in het heenduel met de Portugezen ook goed voor vier treffers, staat door zijn volgende goal al op tien doelpunten en is daarmee alleen topscorer. Bij aanvang van het duel met Sporting deelde de Ivoriaanse international die status nog met Robert Lewandowski. De Pool is woensdag weer aan zet, als Barcelona op bezoek komt bij Bayern München. De gelauwerde goaltjesdief scoorde overigens dit seizoen ook in al zijn vijf pouleduels, hetgeen ook geldt voor Ronaldo bij Manchester United. De Portugese veelvraat treft woensdag Young Boys.

Om het recordaantal goals in de groepsfase te evenaren moet Haller nóg een keer scoren. En wederom zou hij dan naast Ronaldo komen. In het seizoen 2015/16 was hij in de groepsfase liefst elf keer trefzeker voor Real Madrid.

Voor het recordaantal goals in één Champions League-campagne moet Haller overigens nog wel even aan de bak. Ronaldo – daar is-ie weer – was in het seizoen 2013/14 goed voor liefst zeventien goals in elf optredens namens De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.