Higler moet derby op Het Kasteel in goede banen leiden

Reacties

Dennis Higler fluit zondag de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord. De twee uitstekend presterende clubs spelen om 14.30 hun onderlinge wedstrijd op Het Kasteel.

Higler moet derby op Het Kasteel in goede banen leiden
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Voor de ploeg van Arne Slot is het bezoek aan de nummer zes van de Eredivisie op papier de zwaarste wedstrijd in de laatste acht speelronden. De club van Zuid staat na de overwinning op het veld van Ajax vlak voor de interlandbreak zes punten voor op de Amsterdamse achtervolger. Sparta heeft een geweldig seizoen en mag zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Maurice Steijn zou Feyenoord uiteraard maar wat graag dwarszitten.

Higler had dit seizoen twee keer eerder de leiding over een wedstrijd van Feyenoord. In oktober was hij de leidsman toen de koploper thuis van FC Twente won (2-0), in februari zag hij hoe AZ in extremis werd geklopt, eveneens in De Kuip. Hij floot één wedstrijd van Sparta, een 1-1 gelijkspel op bezoek bij NEC. In eerdere jaren floot Higler ook al twee keer dit affiche: in 2018 won Feyenoord thuis met 3-1, in 2021 werd het op Spangen 0-2 voor de Stadionclub.

Ook de drie achtervolgers van Feyenoord weten met wie ze te maken krijgen. AZ – sc Heerenveen wordt zaterdag geleid door Jochem Kamphuis, PSV krijgt het die avond in de Nijmeegse Goffert met Edwin van de Graaf te stellen. Zondagmiddag heeft Sander van der Eijk de leiding in de Adelaarshorst, waar Ajax in de vierde onderlinge confrontatie op zoek gaat naar de eerste overwinning op Go Ahead Eagles sinds die club zich in 2021 weer meldde in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.