Hiddink lacht met falende Matic: 'Waarom scoor je niet?!'

Reacties

Guus Hiddink kan leven met het doelpuntloze gelijkspel tegen Manchester United, al had de kersverse Chelsea-manager nog stiekem gehoopt op een nipte overwinning voor The Blues. Daarom moest met name Nemanja Matic het na afloop 'ontgelden'.

Hiddink lacht met falende Matic: 'Waarom scoor je niet?!'

De Serviër miste een grote kans toen hij alleen op doelman David de Gea af kon stormen. De voormalig middenvelder van onder meer Vitesse en Benfica schoot de bal hoog over en had daar na het laatste fluitsignaal op Old Trafford wel een verklaring voor.

'Hij was teleurgesteld, maar vertelde me in de kleedkamer: ''Als iedereen verwacht dat ik scoor, doe ik dat meestal juist niet en als niemand het verwacht, scoor ik'', vertelde Hiddink voor de camera van de BBC. 'Ik verwachtte nu niet dat hij zou scoren, dus ik vroeg hem: Waarom scoorde je niet gewoon?!', grapte de voormalig bondscoach.

Nemanja Matic stormt af op Manchester United-doelman David de Gea, maar schiet hoog over.
Nemanja Matic stormt af op Manchester United-doelman David de Gea, maar schiet hoog over.

Met de misser van Matic kwam er wel een zwakke plek van The Blues bloot te liggen. 'We missen scorend vermogen', erkende Hiddink. 'Sowieso hebben we een gebrek aan aanvallende spelers. Al onze spitsen zijn geblesseerd, dus daar moeten we ons aan aanpassen.' Mede daarom was hij content met het punt dat hij overhield aan de confrontatie met het United van Louis van Gaal.

'Over de gehele wedstrijd gezien ben ik blij met dit punt, ook al hebben we wat kansen gekregen om hier nog met drie punten te vertrekken', meende de opvolger van de ontslagen José Mourinho. 'De spelers laten nu zien dat ze zo snel mogelijk uit de degradatiezone willen komen', doelde Hiddink op de huidige veertiende plaats op de ranglijst. 'Het is nu te hopen dat de spelers snel herstellen en dan kunnen we weer omhoog gaan kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.