Hiddink geeft nieuwelingen hoop op debuut tegen VS

Reacties

Guus Hiddink sluit niet uit dat hij in het oefenduel met de Verenigde Staten weer spelers laat debuteren. De bondscoach toonde zich op de persconferentie erg tevreden over de nieuwelingen.

Hiddink geeft nieuwelingen hoop op debuut tegen VS

Tjaronn Chery en Steven Berghuis (foto) trainen nu al anderhalve week mee met Oranje. In de eerste week met een select groepje, maar daarna sloten ook de meeste spelers van de grote clubs aan. 'In de tweede week ging het er wat steviger aan toe', merkte Hiddink op.

De bondscoach hoopte dat de spelers een signaal zouden afgeven. En dat deden ze. 'Er is altijd wel wat setback als het tempo omhooggaat. Mooi om te zien dat ze zich daar ook doorheen vechten.' De Achterhoeker noemde met name Berghuis als serieuze optie voor de rechterflank, waarvoor ook nog Luciano Narsingh en Quincy Promes in aanmerking komen.

Hiddink was in zijn tweede ambtstermijn als bondscoach nog niet echt scheutig met debutanten. Na 21 nieuwelingen in zijn eerste periode kwam alleen Bas Dost tot twee invalbeurten sinds Hiddink na het WK van 2014 het roer overnam van Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.