Hiddink begint tegen VS met BMI, Bruma en twee spitsen

Reacties

Waar Guus Hiddink op de persconferentie van Oranje aanvankelijk schimmig deed over zijn opstelling voor het oefenduel met de Verenigde Staten, gaf hij uiteindelijk redelijk wat informatie weg. De verdedigers Ron Vlaar en Stefan de Vrij spelen niet, verklapte hij.

Hiddink begint tegen VS met BMI, Bruma en twee spitsen

Gevraagd naar de inzetbaarheid van de verdedigers van respectievelijk Aston Villa en Lazio op vrijdagavond in De Arena was de bondscoach duidelijk. 'Vlaar zal niet spelen, hij heeft de hele week niet met de groep kunnen trainen.' Hiddink toonde zich voor de langere termijn wat somber over Ron Beton. 'Dat is een klein beetje zorgelijk, we moeten kijken hoe hij de training van komende maandag verwerkt', richtte hij de blik alvast op het belangrijke EK-kwalificatieduel in en met Letland van volgende week vrijdag.

Ook De Vrij zal tegen de Amerikanen aan de kant blijven. 'Hij heeft bij zijn club even een moeilijke periode gehad, maar is daarna goed gaan spelen. Hij is nu bijna klachtenvrij.' Op de vraag of de ex-Feyenoorder in actie kan komen, zei Hiddink: 'Nee, hij gaat goed trainen.' Na enig aandringen onthulde de oefenmeester vervolgens dat Bruno Martins Indi en Jeffrey Bruma vrijdagavond het centrale verdedigingsduo gaan vormen.

Achter dat duo begint Jasper Cillessen in het doel, waar Kenneth Vermeer in de laatste interland - tegen Spanje - nog startte. Ook zei Hiddink dat de rechtsbacks Gregory van der Wiel en Daryl Janmaat allebei in actie zullen komen, terwijl linkervleugelverdediger Jetro Willems nog met wat lichte klachten kampt. Voorin speelt Klaas-Jan Huntelaar zeer waarschijnlijk naast Robin van Persie, terwijl Memphis Depay als linksbuiten opereert. 'Voor de positie van rechtsbuiten heb ik met Luciano Narsingh, Quincy Promes en Steven Berghuis drie opties', voegde Hiddink daaraan toe.

Afwezigen
Ook ging de bondscoach van Oranje in op twee afwezigen: Nigel de Jong en Ibrahim Afellay. Voor beiden is het boek bij het Nederlands elftal nog niet dicht. 'In deze twee wedstrijden kies ik gewoon voor twee andere types dan Nigel', aldus Hiddink. Afellay gaf hij nog een dringend advies mee. 'Hij maakt een moeilijke periode door bij Olympiakos, heeft al een hele poos niet meer getraind en gespeeld. Hij moet nu op zoek naar een mooie club waar hij in de laatste jaren van zijn carrière nog een stap kan maken. Dan kan hij weer in beeld komen bij Oranje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.