Hiddink baalt van missers én arbiter: 'Frustrerend'

'Het is zeer treurig dat we in de laatste seconden van blessuretijd verliezen', vertelde Guus Hiddink vlak nadat Chelsea door Barcelona was uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League.

Hiddink baalt van missers én arbiter: 'Frustrerend'

Hiddink oogde onrustig na het 1-1 gelijkspel, dat pas tot stand kwam in de toegevoegde tijd van een wedstrijd die zijn ploeg onder controle leek te hebben. 'Er zijn twee zaken die belangrijk zijn: ten eerste de penalty's, die hevig bediscussieerd moeten worden; ten tweede hebben we kansen genoeg gehad de wedstrijd eerder af te maken.'

Chelsea was lange tijd de enige ploeg die écht gevaarlijk was. Met name Didier Drogba was enkele malen zeer dreigend. 'We hebben de kansen gehad om op 2-0 te komen, maar dat hebben we nagelaten', betreurde Hiddink de missers van zijn spelers.

Hiddink bekritiseerde het optreden van scheidsrechter Tom Henning Ovebro, die geen enkele keer inging op Chelsea's vele verzoeken voor een strafschop. Zo gingen Drogba en Nicolas Anelka geregeld liggen in de Catalaanse zestien. De Noorse arbiter floot bovendien voor een vrije trap na een overtreding die Daniel Alves duidelijk in het strafschopgebied beging.

En dan waren er nog twee discutabele acties, waarbij Gerard Piqué en Samuel Eto'o hands leken te maken. Hiddink boos: 'Het kan niet zo zijn dat twee handsballen onbestraft blijven, terwijl de scheidsrechter op een halve meter staat. Dat-ie dat niet ziet, dat is frustrerend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen