Heynckes pakt Champions League-record van Van Gaal af

Reacties

Hoewel de tweestrijd tussen Besiktas en Bayern München (1-3) na de heenwedstrijd al beslist was, had Jupp Heynckes een goede reden om ook het tweede duel van het tweeluik te willen winnen. Hij is nu de eerste coach die elf keer op rij heeft gewonnen in de Champions League. Daarmee laat hij Louis van Gaal en Carlo Ancelotti achter zich.

Heynckes pakt Champions League-record van Van Gaal af

De zegereeks die hij in zijn vorige periode bij Bayern (in 2013, vijf zeges op rij) in het miljardenbal begon, heeft hij dit seizoen verder kunnen opvoeren. Sinds zijn aanstelling in oktober won hij zes Champions League-duels achter elkaar. Daarmee komt zijn totaal op elf.

Dat is er één meer dan Van Gaal en Ancelotti. Van Gaal vestigde zijn reeks van mei 2000 (met Barcelona) tot september 2009 (Bayern München). De Italiaan, die eerder dit seizoen werd opgevolgd door Heynckes, won tien keer op rij met Real Madrid in de periode april 2014 tot en met februari 2015.

Zelf vindt de oefenmeester het record niet heel veelzeggend. Op de persconferentie na afloop zei hij: 'Managers denken anders dan de media. Laatst bleek ook dat ik als speler een Bundesliga-record in handen had. Ik had het vaakst in opeenvolgende thuiswedstrijden gescoord. Daar kwam ik pas achter toen Robert Lewandowski in de buurt kwam om het te verbreken. Voor mij gaat het om het voetbal, het team beter zien worden en goede wedstrijden spelen.'

Van Gaal vindt Heynckes een waardig opvolger. Als analist bij Ziggo liet hij voorafgaand aan de wedstrijd tussen Barcelona en Chelsea weten: 'Het is ontzettend knap als je ziet wat hij op zijn leeftijd nog presteert. Ik gun het Jupp van harte.'

Overigens heeft Heynckes nog een opvallende reeks in de Champions League. Dit is zijn vierde seizoen in het toernooi en hij kan voor de vierde keer de finale halen. Eerder deed hij dat met Real Madrid in 1998 en met Der Rekordmeister in 2012 en 2013.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.