Het wonderlijke succes van KV Mechelen: tussen hoop en vrees

Reacties

KV Mechelen kan historie schrijven in het Belgische bekertoernooi, maar de euforie rond het bekersucces wordt overschaduwd door Operatie Propere Handen. Want daar heeft Mechelen nog steeds mee te maken.

Het wonderlijke succes van KV Mechelen: tussen hoop en vrees

Dinsdagavond plaatste Mechelen zich ten koste van tweedeklasser Union Sint-Gillis voor de finale van de strijd om de Croky Cup, na een 0-0 gelijkspel in eigen huis won de club met Nederlanders Michael Verrips, Lucas Bijker en Arjan Swinkels binnen de lijnen met 1-2. Zelf komt Mechelen ook uit op het tweede niveau van België, na de degradatie van vorig seizoen.

Mechelen wordt de eerste tweedeklasser sinds 2001 die uitkomt in de finale van het Belgische bekertoernooi, tegenstander op 1 mei is Oostende of Gent. De laatste en voorlopig enige keer dat Mechelen de Croky Cup won was in 1987, toen Aad de Mos nog trainer van de club was.

De overwinning op Union Sint-Gillis in de halve finale van het Belgische bekertoernooi wordt uitgebreid gevierd door de spelers van KV Mechelen.
De overwinning op Union Sint-Gillis in de halve finale van het Belgische bekertoernooi wordt uitgebreid gevierd door de spelers van KV Mechelen.

De finale tegen Oostende of Gent wordt een pittige klus voor Mechelen, dat dit seizoen hard op weg is naar promotie richting het hoogste niveau. Mocht Mechelen op 1 mei zegevieren, wordt het de eerste tweedeklasser sinds 1956 die de beker van België wint. Ruim zestig jaar geleden ging de finale tussen twee clubs van het tweede niveau, sindsdien waren het alleen clubs uit de Eerste Klasse die beslag legden op het zilverwerk.

Toch is het niet alleen maar euforie bij Mechelen. De Operatie Propere Handen hangt als het zwaard van Damocles boven het hoofd van Malinwa. Oktober vorig jaar werd het Belgische voetbal opgeschrikt door meerdere politie-invallen en arrestaties bij Belgische topclubs en ook Mechelen werd genoemd.

Momenteel loopt er een onderzoek naar eventueel matchfixing van Mechelen. Wordt de club schuldig bevonden dreigt degradatie naar de hoogste amateurafdeling en zelfs het afpakken van de proflicentie behoort tot de mogelijkheden. De roze wolk waar Mechelen nu op zweeft kan razendsnel veranderen in een diepe val richting de krochten van het Belgisch voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer KV Mechelen
Meer over KV Mechelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.