Het vizier van assistkeizer De Bruyne gaat nu op Beckham en Bergkamp

Reacties

De absolute assistkoning van de Premier League zal hij voorlopig nog niet worden, maar de cijfers van Kevin De Bruyne zijn wel behoorlijk indrukwekkend. Ook zaterdag was hij weer aangever bij een doelpunt van Manchester City, waardoor hij fraaie statistieken kan overleggen.

Het vizier van assistkeizer De Bruyne gaat nu op Beckham en Bergkamp
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
West Ham United
West Ham United

Dankzij twee goals van centrumverdedigers won Man City zaterdag thuis met 2-1 van West Ham United. De aandacht ging dan ook uit naar doelpuntenmakers Rúben Dias en John Stones, maar in hun schaduw was er ook wederom een hoofdrol voor De Bruyne. De Belgische spelmaker was de aangever bij de 1-0 van Dias. Met een heerlijk balletje stelde hij de Portugees in staat om de openingstreffer binnen te koppen. Het was voor De Bruyne alweer zijn elfde assist van het seizoen.

Daarmee is hij (samen met Harry Kane) de speler die dit seizoen het vaakst aangever was bij een treffer in de Premier League. Opmerkelijk, aangezien hij vanwege blessures in slechts achttien van de 26 tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden in de basis begon. Het wordt nog mooier: De Bruyne en Kane zijn ook de assistkoningen van de grootste vijf Europese competities. Ze hebben er eentje meer gegeven dan Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa), Joshua Kimmich en Thomas Müller (beiden Bayern München).

Overigens gaf De Bruyne zaterdag bij de 1-0 alweer zijn 77ste assist ooit in de Premier League, waardoor hij nu in de toptien aller tijden staat. De Belgische vedette heeft nummer negen David Beckham (80) in zicht. Daarna begint het jagen op de eveneens nog actieve James Milner (85), waarna het vizier van De Bruyne op Steven Gerrard (92), David Silva (93) en Dennis Bergkamp (94) gaat. De topvier heeft allemaal meer dan honderd assists gegeven. Frank Lampard (102) en Wayne Rooney (103) moeten Cesc Fàbregas (111) relatief ruim voor laten gaan, maar koploper Ryan Giggs staat met 162 assists al helemáál op eenzame hoogte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.