Het ultieme eerbetoon van Telstar aan clubicoon Korpershoek

Reacties

Telstar speelt dit seizoen zonder de naam van een hoofdsponsor op de voorkant van het shirt en had daardoor zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen TOP Oss ruimte voor het ultieme eerbetoon aan Frank Korpershoek. De shirts met de beeltenis van de clubicoon blijken behoorlijk gewild.

Het ultieme eerbetoon van Telstar aan clubicoon Korpershoek
© Pro Shots
Ilias Bronkhorst in het Frank Korpershoek-shirt.

Korpershoek is inmiddels 35 jaar oud en bezig aan zijn vijftiende seizoen in Velsen-Zuid. Vorige week vrijdag werd hij officieel Mister Telstar, toen hij zijn 373ste wedstrijd voor de club speelde en daarmee Fred Bischot passeerde als de speler met de meeste duels voor Telstar achter zijn naam. 'Het is misschien gek om te zeggen, maar ik ben best avontuurlijk ingesteld', lachte de hondstrouwe Korpershoek eerder in gesprek met RTV Noord-Holland.

Telstar nam het zaterdag op tegen TOP Oss en deed dat in een bijzonder tenue. Op de voorkant van de thuisshirts stond een beeltenis van de omhaal waarmee Korpershoek vorig seizoen scoorde tegen FC Den Bosch. 'Ik werd er positief door verrast', zei de middenvelder voor de camera van FOX Sports. 'Ik kreeg het schilderijtje afgelopen week van mijn vriendin, die wat familie en vrienden had opgetrommeld. Dat was al een mooi aandenken en de club verraste mij met de afbeelding op het shirt. Een hele mooie verrassing.'

De Telstar-shirts met de afbeelding van Korpershoek zijn voor 63 euro te koop en blijken behoorlijk gewild. De clubicoon bewaart echter niet enkel goede herinneringen aan het mooie gebaar van zijn club, want Telstar gaf een zeker lijkende zege toch nog uit handen. In blessuretijd kreeg TOP Oss de gelijkmaker nog op het scorebord: 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.