Het programma van Oranje: dit staat Advocaat te wachten

Reacties

Het lot van het Nederlands elftal is in de handen van Dick Advocaat gelegd. De opvolger van Danny Blind heeft nog vijf wedstrijden om Oranje naar de tweede plaats te loodsen in Groep A van de WK-kwalificatiereeks.

Het programma van Oranje: dit staat Advocaat te wachten

Door de uiterst teleurstellende resultaten onder Blind moet het Nederlands elftal in de achtervolging. Momenteel staat de ploeg vierde in Groep A, met een achterstand van drie punten op nummer twee Zweden. De beste acht nummers twee van de negen groepen plaatsen zich voor de play-offs om de laatste vier tickets voor het eindtoernooi in Rusland. Koploper Frankrijk is door een voorsprong van zes punten nagenoeg niet meer te achterhalen voor Advocaat en zijn mannen.

Oranje kan in de komende interlandperiode in twee oefenduels warmdraaien. Marokko is de eerste tegenstander (31 mei), waarna een confrontatie met Ivoorkust volgt (4 juni). Het Nederlands elftal sluit de komende reeks krachtmetingen af met een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (9 juni). Wanneer Advocaat en Ruud Gullit voor de groep staan is nog niet duidelijk, omdat Fenerbahçe op 31 mei mogelijk nog de Turkse bekerfinale speelt.

Eind augustus breekt dan de periode van de waarheid aan. In het Stade de France is op 31 augustus Frankrijk de tegenstander. Een halve week later volgt voor Oranje een thuiswedstrijd tegen Bulgarije. In die periode moet het Nederlands elftal zich positioneren voor de eindsprint. De ontknoping in Groep A volgt namelijk in oktober. Dan treft Oranje achtereenvolgens Wit-Rusland (uit, 7 oktober) en de grote concurrent Zweden (thuis, 10 oktober).

Stand Groep A

LandResultatenDoelsaldo
1. Frankrijk 5-13(+7)
2. Zweden 5-10(+7)
3. Bulgarije 5-9(-2)
4. Nederland 5-7(+2)
5. Wit-Rusland 5-2(-8)
6. Luxemburg 5-1(-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.