Het ongelukslijstje: Hazard maakt Real Madrid ondankbare koploper

Reacties

Er is geen enkele club in een van de grote competities die meer salaris heeft uitgedeeld aan geblesseerde spelers dan Real Madrid. De club had met Eden Hazard pechvogel nummer één in de selectie zitten.

Het ongelukslijstje: Hazard maakt Real Madrid ondankbare koploper
© Pro Shots

Een Engels gokkantoor berekende hoeveel dagen spelers uit de vijf grootste competities geblesseerd zijn geweest en wat dat de club gekost heeft. De conclusie was simpel: Hazard heeft Real Madrid vorig seizoen zo'n zeventien miljoen euro gekost zonder ook maar een minuut te spelen. In totaal was de Belg 252 dagen geblesseerd in de periode april 2020 – maart 2021, waarin het onderzoek werd uitgevoerd. Met een weeksalaris van circa een half miljoen euro tikt dat snel aan.

Toch is het verschil met de nummer twee niet groot. Philippe Coutinho van Barcelona werd slapend rijk. In 233 blessuredagen streek hij bijna zestien miljoen euro aan salaris op. De topdrie wordt gecompleteerd door Neymar. De Braziliaan van Paris Saint-Germain was weliswaar een stuk minder lang uit de roulatie dit seizoen, maar krijgt een dusdanig hoog salaris dat het alsnog snel gaat.

Al met al levert het Real Madrid een ongewenste koppositie op. Ook spelers als Sergio Ramos, Dani Carvajal en Marcelo waren er regelmatig niet bij en volgens de berekeningen staat de totale som aan uitgekeerd salaris aan geblesseerde spelers op 44,6 miljoen euro. Paris Saint-Germain (41) en Barcelona (40,7) zitten daar niet veel verder onder.

In de toptwintig van 'geblesseerde grootverdieners' zitten overigens twee Nederlanders. Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zijn lange tijd niet inzetbaar geweest voor respectievelijk Liverpool en Juventus. Zij zijn ook meteen de enige twee Nederlanders op deze lijst. Opvallend is dat Cristiano Ronaldo ondanks het lage aantal van zeventien blessuredagen toch 42ste staat in het onderzoek.


De duurste geblesseerde spelers afgelopen seizoen

De clubs die het meest betaalden aan geblesseerde spelers

Bekijk de volledige lijst op de website van het Engelse gokkantoor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.